TekstGoed.nl schrijft over de meest uiteenlopende onderwerpen. Niet alleen van vak- en publieksbladen; ook houden wij ons bezig met het produceren van informatie- en promotiemateriaal. Denk wat copywriting betreft aan artikelen, advertorials, persberichten en teksten voor brochures. Op journalistiek gebied is TekstGoed.nl uiterst bedreven in reportages en interviews.
25 jaar Provinciale Jeugdzorg: interviews en eindredactie
Tekstgoed.nl tekende voor de productie van het door de provincie Limburg uitgebrachte boek dat verscheen ter gelegenheid van het 25-jarig jubileum van de Provinciale Jeugdzorg Limburg. Interviews met oud-deputés en beleidsmakers die zich bezinnen op het thema 'Terugkijken, reflecteren, overdragen en loslaten'.
lees meer


Waar zijn de volksgenezers eigenlijk gebleven?
Waar zijn ze gebleven, de volksgenezers die in vroeger tijden de hulp boden die de reguliere geneeskunde niet kon geven? Met kleine en grote kwalen togen hele volksstammen naar mensen die bekend stonden om hun helende gaven maar met het verstrijken van de tijd lijken ook zij te zijn verdwenen.
lees meer


Dominee Gerard Rinsma is gekke Henkie niet
Gerard Rinsma is behalve predikant ook straatmuzikant. Het liefst speelt hij muziek uit de sixties op plekken in binnen- en buitenland waar niemand hem kent.
lees meer


Oudste ondernemer Roermond overleden
Jo Teuwsen, de oudste en ook meest markante ondernemer in de Roermondse binnenstad, is overleden. Jarenlang bestierde hij op zijn eigen, kleurrijke wijze dierenspeciaalzaak De Munsterboog op de Hamstraat.
lees meer


Politici Leudal over vertrekkende Verhoeven: hij had harder moeten zijn
Er is lof voor maar ook kritiek op vertrekkend burgemeester Arno Verhoeven van Leudal die door de politiek wordt omschreven als een burgervader-oude stijl: betrokken en vriendelijk. Maar soms té vriendelijk en te besluiteloos. Hij had op momenten met de vuist op tafel moeten slaan.
lees meer


Omstreden projectontwikkelaar Piet van Pol (75) overleden
Op 75-jarige leeftijd is in Roermond projectontwikkelaar Piet van Pol overleden. Hij was al enige tijd ernstig ziek. Het 'nieuwe' Roermond werd mede bepaald door de projecten van Van Pol zoals de ECI Cultuurfabriek en het Retailpark. Piet van Pol werd meegezogen in de strafzaak tegen zijn boezemvriend Jos van Rey en hij werd hiervoor ook veroordeeld (foto Peter Hamans)
lees meer


Rens Raemakers gaat knokken voor tweede termijn in Kamer
Hij is nog steeds het jongste Kamerlid maar de nieuwigheid is er nu wel een beetje af. Rens Raemakers uit Neer is 'gewoon' een van de negentien D66'ers in de Tweede Kamer. Aan de einder lonken alweer de verkiezingen. De vooruitzichten voor D66 zijn niet florissant maar Raemakers gaat toch knokken voor een tweede termijn.
lees meer


Roermondse oppositie klaagt steen en been over aanpak veiligheid
De Liberale Volkspartij Roermond, de grootste oppositiepartij in de stad, vindt dat het bestuur veel te weinig doet aan een veilige leefomgeving. In de mailbox van de LVR regent het klachten van burgers die door B en W van Roermond niet gezien en gehoord worden, zeggen Dré Peters en Bert Achten van de LVR.
lees meer


Gehandicapte GroenLinkser is pittbull die bijt en niet meer loslaat
Vanwege zijn fysieke handicap kwalificeerde de sociale dienst hem als 'maatschappelijk onnuttig' maar als politicus is hij strijdbaar en vecht hij namens GroenLinks in Roermond voor mensen aan de onderkant van de samenleving. Erwin Leenheer: 'Ik ben een pitbull die bijt en niet meer loslaat'.
lees meer


Fusieproces Leudal-West glijdt af naar niveau politieke soap
De bouw van een nieuwe school in Leudal-West is afgegleden naar het niveau van een politieke soap nu de gemeenteraad in meerderheid lijkt terug te komen op zijn eerder genomen besluit om die school in Hunsel neer te zetten. Ineens is Iittervoort weer in beeld. De stem van de ouders lijkt de doorslag te gaan geven.
lees meer


SP Roermond: college hoeft niet naar huis
Ze zit weliswaar in de oppositie maar de Socialistische Partij in Roermond kan zich best vinden in de koers die de coalitie vaart. Daarom wil SP-voorman Gerard Nizet het college ook niet per se pootje lichten. De socialisten kennen hun plaats. Controleren en waar nodig bijsturen, luidt hun devies.
lees meer


Lynn Rulkens, de Marianne Smitsmans van de PvdA
Vorig jaar veegden de verkiezingen de Roermondse PvdA van het politieke speelveld. De partij krabbelde op, rekende af met het verleden en richt het vizier op 2022 want dan wil de PvdA haar comeback maken. En de kandidaat-lijsttrekker is nu al bekend: Lynn Rulkens. Zij moet de Marianne Smitsmans van de sociaaldemocraten worden.
lees meer


D66 Leudal: wij liggen niet aan de ketting van de coalitie
In vergelijking met de vorige raadsperiode is het aanmerkelijker stiller binnen de gelederen van D66 Leudal. Maar dat betekent niet dat wij in de coalitie aan de ketting liggen, zegt fractieleider Dirk Voermans. 'Wij varen onze eigen koers'.
lees meer


Hersenbloeding kreeg Stephan niet klein
Een hersenbloeding an aansluitende operatie met complicaties kregen Stephan Henderickx uit Horn niet klein. Hij krabbelde op en zet zich nu in voor de samenleving door met zijn handbike afval op te halen dat zjn gezonde medemens achteloos wegsmijt.
lees meer


Bestuurlijke nomade Rens Evers op zijn plek in Roermond
Rens Evers uit Onderbanken was afgelopen voorjaar de eerste wethouder in de bestuurlijke geschiedenis van Roermond die van buiten kwam. Tot nu toe zijn de reacties op de aanstelling van de GroenLinkser gematigd positief. Maar de weg is nog lang, weet ook de 30-jarige Evers wiens vader burgemeester is van Nederweert.
lees meer


Kankerpatiënt Raemakers en het recht om woedend te zijn
Hij kreeg kanker, genas en schreef het boek 'Wél positief blijven' over zijn genezingsproces. D66-Tweede Kamerlid Rens Raemakers deelt hiermee een sneer uit aan de mensen die hem, weliswaar goedbedoeld, adviseerden om positief te blijven - want dan zou het allemaal wel goed komen met die kanker.
lees meer


Math Hansen (1947-2018) was een echte broeder van liefde
Op 71-jarige leeftijd overleed Math Hansen uit Baexem, voormalig muziektherapeut van St. Joseph in Heel en geestelijk vader van het muziekwaterbed waarmee hij honderden patiënten uit binnen- en buitenland van de pijn af hielp. Lees verder een interview met Math Hansen uit 2010 >
lees meer


Jongste raadslid Roermond is sparringpartner Jos van Rey
Als jongste raadslid van Roermond wordt hij gecoacht door de ervaren rot Jos van Rey. En in Provinciale Staten fungeert Aijiththan Logonathan als sparringpartner van Van Rey. Met andere woorden: zit er voor hem een glanzende politieke carričre in?
lees meer


Heldendaad behoedde Roermond voor ramp
Dankzij heldhaftig optreden van Amerikaanse piloten werd Roermond op het einde van de Tweede Wereldoorlog behoed voor een ramp. De piloten kwamen om het leven. De toen 15-jarige Christ Schreurs uit Horn zag het voor zijn ogen gebeuren.
lees meer


D66-wethouder Leudal is onbeschreven blad
Afgelopen voorjaar kwam Robert Martens uit Haelen vanuit het niets met stip binnen in de Leudalse politiek. Zonder enige bestuurlijke ervaring is hij nu al honderd dagen wethouder. Zijn missie voor de komende jaren: de burger weer het gevoel geven dat zijn mening ertoe doet.
lees meer


De Roermondse VVD moet wéér opnieuw gaan bouwen
Op personeelsgebied was het in de afgelopen jaren never a dull moment met de VVD in Roermond. Maar nu is er weer rust in de tent, vindt de nieuwe fractievoorzitter Vincent Zwijnenberg die met voormalig wethouder Raja Fick de liberale fractie bemant. Na de volgende verkiezingen moet de VVD weer op oorlogssterkte zijn.
lees meer


Grondlegger van Ruimte Roermond: Dennis Janssen (68) overleden
Op 68-jarige leeftijd overleed deze week Dennis Janssen uit Roermond. De aimabele en bescheiden Janssen stond mede aan de wieg van stichting Ruimte in Roermond en zat in de tachtiger jaren namens de toenmalige PSP in Provinciale Staten.
lees meer


Het hart gevolgd: vroeger bankdirecteur, nu hondentrainer
Vroeger was ze bankdirecteur, nu bestiert ze met veel meer plezier haar eigen hondenschool. Daniëlle van den Heuvel van Dogstalk in Haelen doet het nét even anders dan de concurrentie.
lees meer


Na seks, drugs en rock & roll kwam God pas
In zijn geboorteland Colombia was Wilson Varela een echt feestbeest. Hij genoot optimaal van seks, drugs en rock and roll. Nu is hij pastoor in Roermond en predikt hij het woord Gods. Want Wilson Varela is een religieuze globetrotter die de routeborden volgt die God voor hem neerzet.
lees meer


GroenLinks op roze wolk na verkiezingen in Roermond
Ze konden het amper zelf geloven. GroenLinks ging in Roermond van drie naar zeven zetels en daarom claimt de partij bij de coalitievorming twee wethouders. 'Daar hebben we recht op', vindt voorzitter Wim Maassen van GroenLinks.
lees meer


Boek van Jos van Rey is de Limburgse House of Cards maar bevat weinig nieuws
Het werd met veel trompetgeschal aangekondigd maar na lezing van 'Vrienden' van Jos van Rey vraag je je toch af: is dit nou alles? Veel wat al bekend was over 'de affaire' en het leven van de politicus was al bekend en wordt in dit boek nog eens duchtig opgepoetst.
lees meer


Ramdani mobiliseert opnieuw Marokkaanse achterban in Roermond en doet gooi naar raadszetel
Na in 2014 tamelijk hardhandig te zijn afgeserveerd door zijn achterban wil Khalid Ramdani opnieuw in de Roermondse gemeenteraad komen. En wel op een niet-alledaagse wijze, namelijk als enige kandidaat van zijn partij en zonder programma.
lees meer


Bittere aftocht na twintig jaar VVD-politiek in Roermond
Michiel Huurdeman vertrekt na twintig jaar niet via de koninklijke weg bij de Roermondse VVD. Omdat zijn partij steeds nadrukkelijker aanschuurt tegen oppositiepartij LVR van voormalig VVD-coryfee Jos van Rey, vertrekt Huurdeman in maart. Hij stapt electoraal over naar D66.
lees meer


Politicus Cor Bosman geeft Roermond een nieuwe kans
Opnieuw doet de Partij voor Leefbaarheid en Democratie van oud-Statenlid Cor Bosman een gooi naar een zetel in de Roermondse gemeenteraad. 'Het gaat niet goed met de politiek in Roermond. Veel energie gaat in negativiteit zitten', aldus Cor Bosman.
lees meer


Na een jaar is het grote avontuur van Leudal Sociaal alweer voorbij
Een politieke partij die zichzelf opheft nog voordat ze goed en wel begonnen is. Het was nog nooit vertoond maar Leudal Sociaal kreeg het voor elkaar. Na een dik jaar is het al over en voorbij voor de politieke beweging van drie Leudalse dissidenten.
lees meer


GroenLinkser op drempel afscheid: liever oppositie dan coalitie
Hoewel GroenLinks in Roermond mede de stad bestuurt en dit wat hem vooral zo moet blijven, zegt scheidend raadslid Cees Moison dat hij zich altijd meer heeft thuis gevoeld in de oppositiebanken. Daar kun je meer en mag je meer, vindt hij.
lees meer


Emmaus, idealisten met een Bourgondische inslag
Het werd een alternatieve versie van Ik Vertrek in eigen land. Jeroen Steijlen en Dorothy Derks gaven hun goedbetaalde banen en luxe leventje bewust op om af te dalen op de maatschappelijke ladder en te gaan samenleven én -werken met dak- en thuislozen in Swalmen.
lees meer


De oudste wethouder van Nederland wil gewoon doorgaan
Hij is met 80 jaar ongetwijfeld de oudste wethouder van Nederland maar Richard Verheul uit Heibloem weet van geen wijken. Hij wil zich in maart opnieuw beschikbaar stellen voor de gemeenteraad en ziet een tweede termijn als wethouder in Leudal helemaal zitten.
lees meer


Leo Beulen uit Horn, nieuwe baas Koninklijke Landmacht, stapt in een droombaan
Ook zonder uniform ziet hij er imponerend uit. Kan eigenlijk ook niet anders, want de 55-jarige Leo Beulen uit Horn is de nieuwe commandant van de Koninklijke Landmacht. Een baan die hij omschrijft als 'een jongensboek, een droom die uitkomt'.
lees meer


Roermondse VVD kraakt in haar voegen
Met het vertrek van fractievoorzitter Bart Lickfeld en oudgediende Michiel Huurdeman is bij de Roermondse VVD de pleuris uitgebroken. Vier jaar gelden startten zij de operatie 'schoon schip': los van de LVR en op eigen benen. Nu vaart het schip weer de andere kant op, richting de partij van Jos van Rey.
lees meer


Socialistische Partij Roermond hoopt op herhaling 'Wonder van Oss'
Met aan het roer de 'nieuwe' voorzitter Felix van Ballegooij hoopt de Socialistische Partij straks in Roermond het 'wonder van Oss' te herhalen.In 1974 denderde de SP in Oss met drie zetels de raadzaal binnen. Dat moet ook lukken in Roermond, denkt Van Ballegooij, die na jaren van afwezigheid is teruggekeerd op het oude nest.
lees meer


CDA Leudal zet met Huub van Helden de joker in
Met nieuwkomer Huub van Helden aan het roer hoopt het CDA Leudal bij de verkiezingen in maart a.s. de volle buit binnen te halen. En dat betekent minstens vijf zetels en het liefst nog meer. Bankdirecteur Van Helden is in de politiek een onbeschreven blad. Toch wil hij wethouder worden.
lees meer


D66 Roermond: ook straks geen samenwerking met partij Jos van Rey
Net als in 2014 benadrukt D66'er Ferdinand Pleyte na de verkiezingen van volgend jaar absoluut niet samen te willen werken met de Liberale Volkspartij Roermond. Volgens wethouder Pleyte zijn van de partij van Jos van Rey geen constructieve bijdragen te verwachten.
lees meer


Sociale dienst Leudal: intimiderend gedrag ambtenaren
Coalitiepartij Ronduit Open levert felle kritiek op de sociale dienst van de gemeente Leudal. Sommige ambtenaren ontpoppen zich volgens raadslid Thieu Wagemans als een commandant en leggen intimiderend gedrag aan de dag tegenover cliënten. Het raadslid eist maatregelen.
lees meer


Rens Raemakers zoekt nog naar juiste balans op Binnenhof
Hij is pas drie maanden Kamerlid maar nu al kent het halve Binnenhof hem. D66'er Rens Raemakers maakte een overdonderende entree. Hij wil het spitwerk dat hem in zijn Leudalse periode zo kenmerkte in Den Haag voortzetten maar vooralsnog is het zoeken naar de juiste balans.
lees meer


Koppositie bij Demokraten Swalmen bevalt Schreurs goed
Vier jaar geleden werd Frans Schreurs naar voren geschoven om het kwakkelende Demokraten Swalmen nieuwe impulsen te geven. Deze missie vervulde Schreurs met verve, en hij werd beloond met een wethouderszetel in Roermond. Nu wil Schreurs vier jaar bijtekenen.
lees meer


Jos Saes (1953-2017) was boekenman in hart en nieren
De deze week overleden Jos Saes uit Swalmen was als directeur van Bibliorura in Roermond een boekenman in hart en nieren. Hoewel hij met zijn tijd meeging, zette hij toch vraagtekens bij moderne ontwikkelingen. 'Een goede roman duw je niet in een e-reader', zei hij in dit interview van enkele jaren geleden. Saes overleed een jaar na zijn pensionering.
lees meer


Mol rukt op in Midden-Limburg
De mol verovert de regio. En niet iedereen is er blij mee. Mark van den Akker uit Heythuysen is een van de weinige professionele mollenvangers in Limburg. En hij heeft het er maar druk mee. Hoe zet je een mol het beste klem? Van den Akker vertelt.
lees meer


Overleden CDA-prominent Breugelmans, dienaar van de stad Roermond
De vorige week overleden CDA-prominent Jacques Breugelmans beschouwde zich als politicus louter dienstbaar aan de stad Roermond, waaraan hij volgens eigen zeggen veel te danken had. Breugelmans overleed aan de gevolgen van slokdarmkanker.
lees meer


Cor Bosman (ex-PVV) over DENK-voorzitter Öztürk: hij liegt
Voormalig PVV-prominent Cos Bosman uit Roermond beticht plaatsgenoot Selcuk Öztürk van het verspreiden van onwaarheden. Öztürk, nu voorzitter van de etnisch-politieke beweging DENK, zegt dat Bosman niet ophoudt met negatieve tweets over hem te verspreiden. Dit is een absolute leugen, aldus Cor Bosman.
lees meer


Voor scheidend huisarts Godfried Saes was het soms best eenzaam
Na 31 jaar houdt huisarts Godfried Saes uit Horn het voor gezien. 'Nu het nog leuk is', trekt hij de deur achter zich dicht. Hij was dokter tussen de mensen maar het was soms ook best eenzaam, zegt hij, vooral als ernstige ziektes en de dood om de hoek kwamen kijken.
lees meer


En alweer is er een weg bij de PvdA in Roermond
En opnieuw heeft een lid van de Roermondse PvdA-fractie het pand verlaten: Selami Coskun vaart voorlopig op eigen kracht verder maar zoekt voor de langere termijn aansluiting bij een grotere partij, gefluisterd wordt dat dit de politieke beweging Denk is, van Roermondenaar (en ook ex-PvdA'er) Selcuk Öztürk.
lees meer


Burgerbelangen Roermond sterft roemloze dood
De politieke beweging Burgerbelangen Roermond dreigt roemloos ten onder te gaan. Binnenkort beslist het bestuur over de vraag of BBR in 2018 nog meedoet aan de verkiezingen maar feitelijk ziet voorzitter Hans Lucas er geen gat meer in. Na de verloren verkiezingen haakten veel aanhangers in 2014 teleurgesteld af.
lees meer


'bluesy' Sannie Jansen koerst op haar gevoel
Innerlijk en uiterlijk is Sannie Jansen uit Roermond verslingerd aan de blues. De mondharmonica is haar handelsmerk, Sannie's Kitchen heet haar nieuwe band. Maar Sannie Jansen gaat op velerlei gebied haar eigen weg.
lees meer


Frans Craemers, het oliemannetje van Asenray
Na vijfendertig jaar het epicentrum van de Asenrayse samenleving te hebben beheerd, neemt Frans Craemers afscheid van De Duup. Hij zorgde er mede voor dat gemeenschapshuis De Duup werd wat het nu is: het kloppend hart van een kleine maar hechte gemeenschap.
lees meer


'Dorpsraad Swalmen is geen gemeenteraadje'
Het kan verkeren. In vroeger tijden deed hij mee aan de protesten tegen de herindeling met Roermond en anno 2016 is Wim Suilen voorzitter van de Dorpsraad in Swalmen die overlegt met diezelfde gemeente Roermond. De belangen van de Swalmense gemeenschap staan hierbij voorop.
lees meer


Agmi kan weer jaren vooruit
De Agmi Group in Tegelen kan weer jaren vooruit dankzij een grote order van de overheid. Agmi is de grootste producent van bewegwijzering in Nederland en gaat de komende vier jaar de bebording van de snelwegen verzorgen. Goed voor zes miljoen euro inkomsten per jaar.
lees meer


Limburg Export Award voor Bruynzeel in Panningen
Mede dankzij een uitgekiende exportstrategie heeft Bruynzeel Storage Systems in Panningen de Limburg Export Award 2015 in de wacht gesleept. Bruynzeel doet zaken met vijftig landen. Met een prijs van 10.000 euro en een handje van minister Liliane Ploumen van Buitenlandse Handel werd de zege beklonken.
lees meer


Achter veel tattoos zit een indringend verhaal
Geprikkeld door de vraag waarom mensen een tattoo dragen, zette fotograaf Theo Peeters uit Horn tientallen mensen uit heel Nederland voor zijn lens. Het leverde niet alleen fraaie foto's op en een boek maar vooral ook indringende verhalen.
lees meer


Oud-deputes kritisch over verhuizing jeugdzorg naar gemeenten
De per 1 januari j.l. overhevelde jeugdzorg naar de gemeenten is daar niet in goede handen, zo luiden deskundigen nu de noodklok. De bureaucratische rompslomp groeit velen boven het hoofd. Voormalig deputés van de provincie Limburg waarschuwden hier begin dit jaar al voor: jeugdzorg hoort thuis op provincieniveau en niet bij gemeenten.
lees meer


Limburg Festival blijft vernieuwen, ook met 32e editie
Het Limburg Festival komt er weer aan. Ook met de 32e editie wil festivaldirecteur Jan Klompen weer op de gong van de vernieuwing slaan. Honderd voorstellingen op veertig locaties en dat in amper vijf dagen tijdens het 'Oerol van het zuiden'.
lees meer


Rens Raemakers, jonge hond in vechtgemeente Leudal
Een wethouderschap sluit hij beslist niet uit maar over tien jaar wil Rens Raemakers uit Neer toch echt namens D66 in de Tweede Kamer zitten. 'Dromen moet je realiseren', zegt hij. Voorlopig is de tweemansfractie van D66 echter volop zoet met 'vechtgemeente' Leudal.
lees meer


Joost Janssen oftewel de besognes van een kleine festivaldirecteur
Hij moet het met iets minder poen doen dan Pinkpopbaas Jan Smeets maar het plezier is er niet minder om. Want Joost Janssen sleutelt met veel energie en inzet aan Roermond Swingt!, het eendaagse festival met veel soul, blues en jazz, tegenwoordig in voorstad St. Jacob.
lees meer


medium Francien Meuleners ging op en neer naar de hemel
Een kunstmatige coma van achttien dagen ervoer Francien Meuleners uit Echt als een heerlijk uitstapje naar de hemel. Want na een dramatisch verkeersongeluk kreeg ze van haar overleden vader een onvergetelijk kijkje achter de schermen van de dood.
lees meer


CDA-preses Marc Breugelmans: 'Het gaat fantastisch met Roermond'
Alle doemscenario's van oppositiepartij LVR ten spijt vindt CDA-fractievoorzitter Marc Breugelmans dat het forza gaat met Roermond. Een jaar geleden trad de huidige coalitie aan en zette de LVR buitenspel.
lees meer


Nieuw werelduurrecord voor dj Tobi Driessens
Discjockey Tobi Driessens uit Horn vestigde vrijdagavond een nieuw werelduurrecord door 201 uur achter elkaar muziek te draaien. Hiermee werd het oude record met één uur verbeterd. Daarnaast bracht zijn actie ruim 17.000 euro op voor de kankerbestrijding.
lees meer


VVD Roermond overleeft vertrek Jos van Rey
De Roermondse VVD heeft het vertrek van zwaargewichten als Jos van Rey en Dré Peters overleefd. De liberalen zijn na hun vrije val in het najaar van 2013 opgekrabbeld en hebben de rug gerecht. Dat vindt Michiel Huurdeman, die sinds kort fractievoorzitter af is.
lees meer


Roermondse SP vindt na turbulent verleden weer weg omhoog
Na een rumoerig verleden gaat het weer crescendo met de Socialistische Partij in Roermond. Kandidaten uit die stad scoorden boven verwachting hoog bij de Statenverkiezingen en de achterban roert zich in positieve zin.
lees meer


Cor Bosman: blij dat ik geen PVV'er meer ben
Cor Bosman uit Roermond zal op 19 maart a.s. op eigen kracht een ticket voor Provinciale Staten moeten zien te krijgen. Vier jaar geleden denderde hij samen met de PVV het provinciehuis binnen. Maar het juk van Wilders heeft hij van zich afgeschud. Gelukkig maar, zegt hij.
lees meer


mr. drs. Clemens Meerts, een spraakmakende kuitenbijter
Spraakmakend en vasthoudend. Dát is mr. drs. Clemens Meerts. Hij is niet alleen meester in de rechten maar ook meester in het vechten. Zijn rechtspraktijk bestaat tien jaar en is klaar voor de toekomst. Tekstbureau Tekstgoed droeg bij aan zijn jubileumuitgave.
lees meer


Lei ontrafelde het geheim van de Rattekas
Jarenlang wroette hij in het geheim van de Rattekas in Roermond-Zuid en met een publicatie in de prestigieuze Spiegel van Roermond zette Lei Derikx (75) onlangs de kroon op zijn werk.
lees meer


De Weerd huilt: Harry van Ass vertrekt
Sinds zijn zus Lia eerder dit jaar overleed, is het leven voor Harry van Ass niet meer wat het was. Zevenenzeventig jaar woonden en leefden ze samen in het Roermondse buurtschap De Weerd en bestierden ze café Van Ass. De kroeg had naam en faam in de regio maar gaat nu, noodgedwongen, in de verkoop.
lees meer


Als Jos van Rey dat wilde, ging de wethouder plassen
'El Rey - van jager tot prooi' is het boek van de Limburgse onderzoeksjournalisten Hans Goossen en Theo Sniekers over ex-wethouder Jos van Rey uit Roermond, die vervolging wegens corruptie wacht. 'El Rey' leest als een schelmenroman waarvan de afloop nog in nevelen is gehuld.
lees meer


Soms wordt de gehandicapte gewoon vergeten
Het Gehandicapten Platform Roermond is na twintig jaar nog steeds de leeuw die brult als de belangen van mensen met een beperking in het gedrang komen. En dat is ook nodig, want in het dagelijks leven wordt de gehandicapte maar al te vaak 'gewoon' vergeten. Letterlijk en figuurlijk.
lees meer


PvdE: Asscher irriteert en discrimineert
Minister Asscher irriteert en discrimineert allochtone Nederlanders. Geen wonder dat twee Turkse Kamerleden de PvdA-fractie hebben verlaten. Dat zegt Khalid Ramdani uit Roermond, die met slaande deuren vertrok bij de PvdA-fractie in de gemeenteraad om dezelfde reden: het irriteren van allochtonen.
lees meer


Projectontwikkelaar Piet van Pol: ik word niet gematst
Behalve de voormalige VVD-wethouders Jos van Rey en Tilman Schreurs moet ook de Roermondse projectontwikkelaar Piet van Pol in januari voor de rechter verschijnen. Van Pol wast zijn handen in onschuld. 'In Roermond wordt niemand gematst', zei hij in dit eerder verschenen interview in weekblad Typisch Roermond
lees meer


Joerie, de burgemeester van "jij en jou"
Met het burgemeesterschap van Alphen-Chaam komt de droom van Joerie Minses uit Kelpen-Oler uit. Hij liep zich warm als raadslid, wethouder en loco-burgemeester van Leudal en stort zich nu fulltime op een bestuurlijke carričre. Hij wordt een 'jij- en jou'-burgemeester zegt hij, benaderbaar voor iedereen.
lees meer


Woongroep Maasniel happy in Roermond
De Woongroep Maasniel verruilde haar onderkomen voor een splinternieuwe leefomgeving in Roermond. En de verstandelijk gehandicapte bewoners voelen zich er als een vis in het water.
lees meer


Guus, de detective van de begraafplaats
Dodenakkers zijn z'n lust en zijn leven. Jarenlang stond Guus Rüsing uit Roermond voor de klas maar hij gaat met vut als beheerder van de vier gemeentelijke begraafplaatsen.
lees meer


Wethouder Frans Schreurs wil geen schandalen
Hij beschouwt zichzelf als de vaandeldrager van het nieuwe fatsoen in politiek Roermond. Wethouder Frans Schreurs van financiën heeft er honderd dagen op zitten. Tijd voor een eerste balans.
lees meer


De bloedzuiger is weer helemaal terug
Je moet even door de zure appel heen bijten maar dan heb je ook wat. Zes bloedzuigertjes die zich te goed doen aan je lijf en tegelijkertijd allerlei kwalen aanpakken. Hugo Verstappen uit Buggenum zet de beestjes met veel succes in bij zieke mensen en dieren, voornamelijk honden en paarden. Met andere woorden: de bloedzuiger is terug van weggeweest.
lees meer


Frans en Gé kleuren keurig binnen de lijntjes
Zomeraovendgast, de talkshow van Gé Reinders in de ECI Cultuurfabriek met hoofdgast bisschop Frans Wiertz, was net zo uitdagend en spannend als het lievelingseten van de bisschop, bestaande uit een gehaktbal en een spiegelei.
lees meer


Nieuwe voorzitter Ruimte: brenger van schoonheid
Dennis Janssen, de nieuwe voorzitter van stichting Ruimte in Roermond, beschouwt zichzelf als een brenger van schoonheid. Dát wil hij met zijn stadgenoten delen. En minder dan in het verleden het accent leggen op rechtsgang en juridische procedures.
lees meer


Idealisten met een Bourgondische inslag
Het werd een alternatieve versie van Ik Vertrek, maar dan in eigen land. Jeroen Steijlen en Dorothy Derks gaven hun goedbetaalde banen bewust op om af te dalen op de maatschappelijke ladder en te gaan samenleven én -werken met dak- en thuislozen.
lees meer


Jansen, afscheid van een labrador
Hij was hondstrouw, in voor- en tegenspoed, en dat gedurende dertien mooie jaren. Nu is hij er niet meer. De labrador Jansen was klaar met leven. En hij wist het.
lees meer


De klok tikt voor schrijver Frits Criens
Schrijver Frits Criens uit Haelen voelt de hete adem van Vadertje Tijd in zijn nek. De nu 65-jarige Criens leverde onlangs zijn tweede roman af. Gemeten in tijd denkt hij nog zo'n tien jaar mee te kunnen als schrijver. Hij zegt het niet met zoveel woorden maar Frits Criens heeft haast.
lees meer


Bergerbos, de begraafplaats die lééft
Steeds meer mensen vinden hun laatste rustplaats op een natuurbegraafplaats. De traditionele kerkhoven zijn uit de mode. Daarom draait natuurbegraafplaats Bergerbos in St. Odilienberg als een tierelier. Beheerder/eigenaar Huub Kluijtmans heeft het er maar druk mee.
lees meer


Mijntje van Beers (ex-SP) houdt politiek al voor gezien
Ze is nog jong maar verlaat nu al de politiek. Mijntje van Beers was acht jaar geleden namens de Socialistische Partij the rising star van de Roermondse gemeenteraad. Toch, bekent ze nu, had ze niet de activistische inslag die kenmerkend is voor de SP. Eerlijk gezegd had ze nooit veel zin om op zaterdag te gaan folderen.
lees meer


Guido Lomans (ex-VVD) doet boekje open
Voor het eerst na zijn gedwongen breuk met de VVD Roermond vertelt raadslid Guido Lomans over wat hem is overkomen. En over de tegenwerking in de top van de VVD-afdeling. 'Daar zitten enkele mensen aan wiens integriteit ik sterk twijfel.'
lees meer


Directeur daklozenopvang vervroegd weg
Directeur-bestuurder Wim Suilen van de dak- en thuislozenopvang in Roermond is vertrokken. Om privé-redenen heeft hij een stapje terug gedaan. Suilen begeleidde de verhuizing van de opvang van de Roermondse binnenstad naar de wijk 't Veld. De commotie rond de komst van de daklozen is overgewaaid, constateert hij.
lees meer


Burgemeester Cammaert (Roermond): "Opstelten gaat verliezen"
Hij draait nu bijna een jaar als waarnemend burgemeester aan de knoppen in Roermond. De VVD vroeg hem al om alsjeblieft op te stappen maar de rest van de politiek wil graag verder met Peter Cammaert die de oorlog heeft verklaard aan het drugsbeleid van minister Opstelten van Justitie.
lees meer


Dré Peters bij afscheid: 'Ik heb het toch goed gedaan'
Hij werd met 'zijn' Trompetter een grote speler op de weekbladenmarkt in Nederland, maar Dré Peters is er naar eigen zeggen niet van naast zijn schoenen gaan lopen. Hij is altijd dat volksmenke uit de Roermondse wijk 't Veld gebleven. 'Ik heb het toch goed gedaan', constateert hij bij zijn afscheid.
lees meer


Represailles Limburg nu in boekvorm
Tijdens de Tweede Wereldoorlog stierven veel Limburgers voor het executiepeloton omdat ze zich, veelal vanuit een katholieke achtergrond, moedig hadden verzet tegen de Duitsers. Het boek 'Represailles in Limburg' benoemt alle slachtoffers en de manier waarop ze werden terechtgesteld.
lees meer


Resi Coumans, waers maedje met eeen royaal hart
Ze is 50 jaar maar staat niet op het symbolische kruispunt van haar leven. Resi Coumans - kastelein, muzikante, cabaretičre, enfant terrible - gaat gewoon door met de leuke dingen van het leven. Ze is een waers maedje, ja, maar wel eentje met een royaal hart.
lees meer


De burgemeester die niet met vuist op tafel slaat
Hij is de burgemeester van een 'lastige' gemeente want Leudal is nou niet bepaald het schoolvoorbeeld van een plaats waar ze elke dag de slingers ophangen. Maar toch is dit voor Arno Verhoeven geen reden om de harde lijn te volgen. Net hersteld van een ernstige ziekte tekende hij voor zes jaar bij in Leudal.
lees meer


Koma, de Mercedes van de koudetechniek
Koma in Roermond is wereldwijd marktleider op het gebied van de koudetechniek. En als je op je vakgebied het vaandel draagt, dan wordt van je verwacht dat je geregeld een tandje bijzet (gepubliceerd in dagblad De Limburger).
lees meer


republikein Hans Maessen: een keurige heer met een overtuiging
In no-time werd hij het boegbeeld van het Nieuw Republikeins Genootschap. De arrestatie van Hans Maessen en die van een medestandster tijdens de beëdiging van koning Willem Alexander betekende wereldwijde publiciteit. 'Ik heb me op de Dam geen moment onprettig gevoeld', zegt de Roermondse zakenman.
lees meer


Hans Smulders: nauwelijks collegiaal bestuur in Leudal
Hij was tien maanden waarnemend burgemeester van Leudal en in die periode waren op meerdere fronten de rapen gaar. Hans Smulders kwam er op bestuurlijk niveau vaak alleen voor te staan. Op momenten dat het spannend werd, gaven de collega's niet thuis. 'In een omgeving waar nauwelijks sprake is van collegiaal bestuur is de last loodzwaar', zo kijkt hij terug.
lees meer


Funflight! In één uur van Roermond naar New York!
Binnen een uur met een Airbus A320 vliegen van Roermond naar New York en over St. Maarten terug? Het kan! Want in de vliegsimulator van het bedrijf Flitesim ben je als gezagvoerder heel even de koning te rijk...
lees meer