TekstGoed.nl schrijft over de meest uiteenlopende onderwerpen. Niet alleen van vak- en publieksbladen; ook houden wij ons bezig met het produceren van informatie- en promotiemateriaal. Denk wat copywriting betreft aan artikelen, advertorials, persberichten en teksten voor brochures. Op journalistiek gebied is TekstGoed.nl uiterst bedreven in reportages en interviews.
Fusieproces Leudal-West glijdt af naar niveau politieke soap
De bouw van een nieuwe school in Leudal-West is afgegleden naar het niveau van een politieke soap nu de gemeenteraad in meerderheid lijkt terug te komen op zijn eerder genomen besluit om die school in Hunsel neer te zetten. Ineens is Iittervoort weer in beeld. De stem van de ouders lijkt de doorslag te gaan geven.
lees meer


Dominee Gerard Rinsma is gekke Henkie niet
Gerard Rinsma is behalve predikant ook straatmuzikant. Het liefst speelt hij muziek uit de sixties op plekken in binnen- en buitenland waar niemand hem kent.
lees meer


Coalitie Leudal geeft zichzelf dikke voldoende
Samen Verder zegt tevreden terug te kijken op het eerste jaar samenwerking met Ronduit Open en D66 in Leudal en geeft zichzelf derhalve een dikke voldoende. De oppositie is minder positief. Het CDA noemt Samen Verder de partij van de 'scheve stoeptegel': succesjes op de korte termijn maar geen visie op de toekomst van Leudal.
lees meer


SP Roermond: college hoeft niet naar huis
Ze zit weliswaar in de oppositie maar de Socialistische Partij in Roermond kan zich best vinden in de koers die de coalitie vaart. Daarom wil SP-voorman Gerard Nizet het college ook niet per se pootje lichten. De socialisten kennen hun plaats. Controleren en waar nodig bijsturen, luidt hun devies.
lees meer


Lynn Rulkens, de Marianne Smitsmans van de PvdA
Vorig jaar veegden de verkiezingen de Roermondse PvdA van het politieke speelveld. De partij krabbelde op, rekende af met het verleden en richt het vizier op 2022 want dan wil de PvdA haar comeback maken. En de kandidaat-lijsttrekker is nu al bekend: Lynn Rulkens. Zij moet de Marianne Smitsmans van de sociaaldemocraten worden.
lees meer


D66 Leudal: wij liggen niet aan de ketting van de coalitie
In vergelijking met de vorige raadsperiode is het aanmerkelijker stiller binnen de gelederen van D66 Leudal. Maar dat betekent niet dat wij in de coalitie aan de ketting liggen, zegt fractieleider Dirk Voermans. 'Wij varen onze eigen koers'.
lees meer


Politiek Leudal: veel negativiteit in raadzaal
Dat er nogal wat politieke ballast uit het verleden de huidige gang van zaken in Leudal bepaalt waardoor het raadslidmaatschap niet echt leuk is, is een van de conclusies die het vorig jaar aangetreden raadslid Hilde Glessner trekt. Ze merkt dat er veel negativiteit heerst in de politieke arena.
lees meer


CDA Leudal wil wel maar zegt tegen muur van onwil aan te lopen
Ondanks de zoveelste crisis die zich onlangs aandiende in politiek Leudal zegt het CDA 'verbinding' te blijven nastreven hoewel de partij volgens eigen zeggen ook tegen een muur van onwil aanloopt. 'Opgetrokken door een paar personen binnen de raad en het college die de rest nadrukkelijk hun mening opleggen', aldus het CDA Leudal.
lees meer


Hersenbloeding kreeg Stephan niet klein
Een hersenbloeding an aansluitende operatie met complicaties kregen Stephan Henderickx uit Horn niet klein. Hij krabbelde op en zet zich nu in voor de samenleving door met zijn handbike afval op te halen dat zjn gezonde medemens achteloos wegsmijt.
lees meer


Bestuurlijke nomade Rens Evers op zijn plek in Roermond
Rens Evers uit Onderbanken was afgelopen voorjaar de eerste wethouder in de bestuurlijke geschiedenis van Roermond die van buiten kwam. Tot nu toe zijn de reacties op de aanstelling van de GroenLinkser gematigd positief. Maar de weg is nog lang, weet ook de 30-jarige Evers wiens vader burgemeester is van Nederweert.
lees meer


Kankerpatiënt Raemakers en het recht om woedend te zijn
Hij kreeg kanker, genas en schreef het boek 'Wél positief blijven' over zijn genezingsproces. D66-Tweede Kamerlid Rens Raemakers deelt hiermee een sneer uit aan de mensen die hem, weliswaar goedbedoeld, adviseerden om positief te blijven - want dan zou het allemaal wel goed komen met die kanker.
lees meer


Math Hansen (1947-2018) was een echte broeder van liefde
Op 71-jarige leeftijd overleed Math Hansen uit Baexem, voormalig muziektherapeut van St. Joseph in Heel en geestelijk vader van het muziekwaterbed waarmee hij honderden patiënten uit binnen- en buitenland van de pijn af hielp. Lees verder een interview met Math Hansen uit 2010 >
lees meer


Jongste raadslid Roermond is sparringpartner Jos van Rey
Als jongste raadslid van Roermond wordt hij gecoacht door de ervaren rot Jos van Rey. En in Provinciale Staten fungeert Aijiththan Logonathan als sparringpartner van Van Rey. Met andere woorden: zit er voor hem een glanzende politieke carrière in?
lees meer


Heldendaad behoedde Roermond voor ramp
Dankzij heldhaftig optreden van Amerikaanse piloten werd Roermond op het einde van de Tweede Wereldoorlog behoed voor een ramp. De piloten kwamen om het leven. De toen 15-jarige Christ Schreurs uit Horn zag het voor zijn ogen gebeuren.
lees meer


D66-wethouder Leudal is onbeschreven blad
Afgelopen voorjaar kwam Robert Martens uit Haelen vanuit het niets met stip binnen in de Leudalse politiek. Zonder enige bestuurlijke ervaring is hij nu al honderd dagen wethouder. Zijn missie voor de komende jaren: de burger weer het gevoel geven dat zijn mening ertoe doet.
lees meer


De Roermondse VVD moet wéér opnieuw gaan bouwen
Op personeelsgebied was het in de afgelopen jaren never a dull moment met de VVD in Roermond. Maar nu is er weer rust in de tent, vindt de nieuwe fractievoorzitter Vincent Zwijnenberg die met voormalig wethouder Raja Fick de liberale fractie bemant. Na de volgende verkiezingen moet de VVD weer op oorlogssterkte zijn.
lees meer


Grondlegger van Ruimte Roermond: Dennis Janssen (68) overleden
Op 68-jarige leeftijd overleed deze week Dennis Janssen uit Roermond. De aimabele en bescheiden Janssen stond mede aan de wieg van stichting Ruimte in Roermond en zat in de tachtiger jaren namens de toenmalige PSP in Provinciale Staten.
lees meer


Verheul: vertrek veel raadsleden is fiasco Ronduit Open
De bij Ronduit Open vertrokken Richard Verheul zal zich deze raadsperiode waarschijnlijk voegen bij een andere partij in de gemeenteraad van Leudal. Hij is al het zevende lid dat is opgestapt bij Ronduit Open. Verheul beschouwt deze ontwikkeling als 'het fiasco van de partij'.
lees meer


Het hart gevolgd: vroeger bankdirecteur, nu hondentrainer
Vroeger was ze bankdirecteur, nu bestiert ze met veel meer plezier haar eigen hondenschool. Daniëlle van den Heuvel van Dogstalk in Haelen doet het nét even anders dan de concurrentie.
lees meer


Na seks, drugs en rock & roll kwam God pas
In zijn geboorteland Colombia was Wilson Varela een echt feestbeest. Hij genoot optimaal van seks, drugs en rock and roll. Nu is hij pastoor in Roermond en predikt hij het woord Gods. Want Wilson Varela is een religieuze globetrotter die de routeborden volgt die God voor hem neerzet.
lees meer


Leudalse coalitie laat nieuwe wethouder bungelen
Wethouderskandidaat Mart Janssen brak het zweet uit toen de Leudalse politiek maar liefst drie stemrondes nodig bleek te hebben om hem in het zadel te helpen. De politiek traineerde Janssens verkiezing door voor de bij Ronduit Open in ongenade gevallen Richard Verheul te stemmen.
lees meer


Luitenant-generaal Leo Beulen: geen Duitsers bij nationale dodenherdenking
Luitenant-generaal Leo Beulen uit Horn, hoogste baas van de Koninklijke Landmacht, vindt de jaarlijkse dodenherdenking op de Dam een puur Nederlandse aangelegenheid en dat moet ook zo blijven. 'We herdenken slachtoffers en geen daders', aldus Beulen. Komende vrijdag legt hij in het spoor van koning en koningin weer een krans namens de landmacht.
lees meer


Ronduit Open zet eigen wethouder Richard Verheul op zijspoor
Op weg naar een nieuwe coalitie in Leudal heeft Ronduit Open haar wethouder Richard Verheul op een zijspoor gezet. Hij moet plaats maken voor voormalig PvdA'er Mart Janssen uit Roggel die eerder wethouder was en toen niet echt een sterke indruk maakte. Nu moet uitgerekend hij het ingewikkelde sociaal domein gaan bestieren.
lees meer


Jonge garde aan de macht in politiek Leudal
De VVD vernieuwde, het CDA vernieuwde en ook D66 schoof bij de verkiezingen met succes nieuwe mensen naar voren in politiek Leudal. Zoals de jonge Iris Schors uit Haelen die meer dan vijfhonderd stemmen scoorde en hiermee menig zittend raadslid achter zich liet.
lees meer


GroenLinks op roze wolk na verkiezingen in Roermond
Ze konden het amper zelf geloven. GroenLinks ging in Roermond van drie naar zeven zetels en daarom claimt de partij bij de coalitievorming twee wethouders. 'Daar hebben we recht op', vindt voorzitter Wim Maassen van GroenLinks.
lees meer


Wethouders Leudal hoeven niet weg van D66
Hoewel D66 Leudal vindt dat wethouders niet langer dan acht jaar in functie mogen zijn, hoeven de zittende wethouders niet te vertrekken als D66 deel gaat uitmaken van de nieuwe coalitie. Dat zegt D66-onderhandelaar Robert Martens. Hij wil er geen halszaak van maken. Mocht D66 dat wel doen dan zou zittend wethouder Arno Walraven wellicht geslachtofferd worden omdat hij langer dan acht jaar in functie is.
lees meer


Boek van Jos van Rey is de Limburgse House of Cards maar bevat weinig nieuws
Het werd met veel trompetgeschal aangekondigd maar na lezing van 'Vrienden' van Jos van Rey vraag je je toch af: is dit nou alles? Veel wat al bekend was over 'de affaire' en het leven van de politicus was al bekend en wordt in dit boek nog eens duchtig opgepoetst.
lees meer


Het ziet er alweer slecht uit voor de LVR
De wens van de Liberale Volkspartij Roermond (LVR) om samen met GroenLinks een klein, compact stadsbestuur te gaan vormen, wordt (voorlopig) niet gehonoreerd. De rest van de gemeenteraad hapt niet in de worst die de LVR de politiek voorhoudt.
lees meer


Best wel bijzonder: de gemeentesecretaris Leudal kan zielen van overledenen uitdrijven
Met interimsecretaris Han Bekkers heeft de gemeente Leudal niet bepaald een doorsnee ambtenaar in huis. Hij verdient 18.000 euro - exclusief onkostenvergoeding - voor een vierdaagse werkweek en hij is zo spiritueel geschoold dat hij bij mensen zielen van overledenen kan uitdrijven. Aldus meldde NRC Handelsblad. En de gemeenteraad staat op z'n achterste benen.
lees meer


Oppositie Roermond verwijst economisch beleid Waajen naar prullenmand
Oppositiepartij LVR kwalificeert het economisch beleid dat de huidige Roermondse coalitie c.q. CDA-wethouder Angely Waajen (foto) in de afgelopen vier jaar heeft gevoerd als mislukt. Te passief en te weinig initiatief, aldus de Liberale Volkspartij Roermond.
lees meer


Ramdani mobiliseert opnieuw Marokkaanse achterban in Roermond en doet gooi naar raadszetel
Na in 2014 tamelijk hardhandig te zijn afgeserveerd door zijn achterban wil Khalid Ramdani opnieuw in de Roermondse gemeenteraad komen. En wel op een niet-alledaagse wijze, namelijk als enige kandidaat van zijn partij en zonder programma.
lees meer


Bittere aftocht na twintig jaar VVD-politiek in Roermond
Michiel Huurdeman vertrekt na twintig jaar niet via de koninklijke weg bij de Roermondse VVD. Omdat zijn partij steeds nadrukkelijker aanschuurt tegen oppositiepartij LVR van voormalig VVD-coryfee Jos van Rey, vertrekt Huurdeman in maart. Hij stapt electoraal over naar D66.
lees meer


Politicus Cor Bosman geeft Roermond een nieuwe kans
Opnieuw doet de Partij voor Leefbaarheid en Democratie van oud-Statenlid Cor Bosman een gooi naar een zetel in de Roermondse gemeenteraad. 'Het gaat niet goed met de politiek in Roermond. Veel energie gaat in negativiteit zitten', aldus Cor Bosman.
lees meer


Na een jaar is het grote avontuur van Leudal Sociaal alweer voorbij
Een politieke partij die zichzelf opheft nog voordat ze goed en wel begonnen is. Het was nog nooit vertoond maar Leudal Sociaal kreeg het voor elkaar. Na een dik jaar is het al over en voorbij voor de politieke beweging van drie Leudalse dissidenten.
lees meer


GroenLinkser op drempel afscheid: liever oppositie dan coalitie
Hoewel GroenLinks in Roermond mede de stad bestuurt en dit wat hem vooral zo moet blijven, zegt scheidend raadslid Cees Moison dat hij zich altijd meer heeft thuis gevoeld in de oppositiebanken. Daar kun je meer en mag je meer, vindt hij.
lees meer


Emmaus, idealisten met een Bourgondische inslag
Het werd een alternatieve versie van Ik Vertrek in eigen land. Jeroen Steijlen en Dorothy Derks gaven hun goedbetaalde banen en luxe leventje bewust op om af te dalen op de maatschappelijke ladder en te gaan samenleven én -werken met dak- en thuislozen in Swalmen.
lees meer


Voormalig VVD-er nieuwe fractieleider D66 Roermond?
Als Bart Lickfeld wordt gevraagd fractieleider te worden van D66 in Roermond dan zal hij dit zeker niet weigeren. Aldus Lickfeld, die enkele weken geleden nog de VVD in Roermond aanvoerde. Een conflict over de te volgen koers leidde zijn vertrek in, en nu staat hij bovenaan bij D66.
lees meer


De oudste wethouder van Nederland wil gewoon doorgaan
Hij is met 80 jaar ongetwijfeld de oudste wethouder van Nederland maar Richard Verheul uit Heibloem weet van geen wijken. Hij wil zich in maart opnieuw beschikbaar stellen voor de gemeenteraad en ziet een tweede termijn als wethouder in Leudal helemaal zitten.
lees meer


Leo Beulen uit Horn, nieuwe baas Koninklijke Landmacht, stapt in een droombaan
Ook zonder uniform ziet hij er imponerend uit. Kan eigenlijk ook niet anders, want de 55-jarige Leo Beulen uit Horn is de nieuwe commandant van de Koninklijke Landmacht. Een baan die hij omschrijft als 'een jongensboek, een droom die uitkomt'.
lees meer


Roermondse VVD kraakt in haar voegen
Met het vertrek van fractievoorzitter Bart Lickfeld en oudgediende Michiel Huurdeman is bij de Roermondse VVD de pleuris uitgebroken. Vier jaar gelden startten zij de operatie 'schoon schip': los van de LVR en op eigen benen. Nu vaart het schip weer de andere kant op, richting de partij van Jos van Rey.
lees meer


Socialistische Partij Roermond hoopt op herhaling 'Wonder van Oss'
Met aan het roer de 'nieuwe' voorzitter Felix van Ballegooij hoopt de Socialistische Partij straks in Roermond het 'wonder van Oss' te herhalen.In 1974 denderde de SP in Oss met drie zetels de raadzaal binnen. Dat moet ook lukken in Roermond, denkt Van Ballegooij, die na jaren van afwezigheid is teruggekeerd op het oude nest.
lees meer


Personeel eruit, werklozen erin - Proteion in de fout?
Zorgorganisatie Proteion overtreedt de wet door werknemers op straat te zetten en werklozen via de achterdeur als vrijwilliger naar binnen te halen. Dat betoogt Politiek Akkoord Leudal. De fractie vindt dat ook de gemeente Leudal in de fout gaat omdat zij uitkeringsgerechtigden als vrijwilliger laat opdraven.
lees meer


CDA Leudal zet met Huub van Helden de joker in
Met nieuwkomer Huub van Helden aan het roer hoopt het CDA Leudal bij de verkiezingen in maart a.s. de volle buit binnen te halen. En dat betekent minstens vijf zetels en het liefst nog meer. Bankdirecteur Van Helden is in de politiek een onbeschreven blad. Toch wil hij wethouder worden.
lees meer


D66 Roermond: ook straks geen samenwerking met partij Jos van Rey
Net als in 2014 benadrukt D66'er Ferdinand Pleyte na de verkiezingen van volgend jaar absoluut niet samen te willen werken met de Liberale Volkspartij Roermond. Volgens wethouder Pleyte zijn van de partij van Jos van Rey geen constructieve bijdragen te verwachten.
lees meer


Sociale dienst Leudal: intimiderend gedrag ambtenaren
Coalitiepartij Ronduit Open levert felle kritiek op de sociale dienst van de gemeente Leudal. Sommige ambtenaren ontpoppen zich volgens raadslid Thieu Wagemans als een commandant en leggen intimiderend gedrag aan de dag tegenover cliënten. Het raadslid eist maatregelen.
lees meer


Stadspartij Roermond vertrouwt op eigen kracht
Voor het verlaten van de Roermondse coalitie ging Leon Coenen niet over één nacht ijs. Onder leiding van een extern gespreksleider werd een 'moreel beraad' gehouden dat uiteindelijk leidde tot het kiezen van een zelfstandige koers voor de Stadspartij Roermond.
lees meer


Rens Raemakers zoekt nog naar juiste balans op Binnenhof
Hij is pas drie maanden Kamerlid maar nu al kent het halve Binnenhof hem. D66'er Rens Raemakers maakte een overdonderende entree. Hij wil het spitwerk dat hem in zijn Leudalse periode zo kenmerkte in Den Haag voortzetten maar vooralsnog is het zoeken naar de juiste balans.
lees meer


Nieuwe partij op linkerflank in Leudal
Progressief Leudal is dood, lang leve Progressief Akkoord Leudal! Joost van der Stappen van de enige in de gemeenteraad van Leudal vertegenwoordigde linkse partij gaat nauw samenwerken met de PvdA die na de verkiezingen aan het infuus kwam te liggen. Opdracht: een sterk links blok neerzetten in Leudal.
lees meer


Koppositie bij Demokraten Swalmen bevalt Schreurs goed
Vier jaar geleden werd Frans Schreurs naar voren geschoven om het kwakkelende Demokraten Swalmen nieuwe impulsen te geven. Deze missie vervulde Schreurs met verve, en hij werd beloond met een wethouderszetel in Roermond. Nu wil Schreurs vier jaar bijtekenen.
lees meer


Jos Saes (1953-2017) was boekenman in hart en nieren
De deze week overleden Jos Saes uit Swalmen was als directeur van Bibliorura in Roermond een boekenman in hart en nieren. Hoewel hij met zijn tijd meeging, zette hij toch vraagtekens bij moderne ontwikkelingen. 'Een goede roman duw je niet in een e-reader', zei hij in dit interview van enkele jaren geleden. Saes overleed een jaar na zijn pensionering.
lees meer


GroenLinks in Roermond hoopt op het Smitsmans-effect
GroenLinks in Roermond zit in de lift en hoopt dat het succes van kopman Jesse Klaver volgend jaar electoraal kan worden verzilverd. Daarbij wordt nadrukkelijk wethouder Marianne Smitsmans naar voren geschoven die binnenkort onbedreigd als lijsttrekker wordt gepresenteerd.
lees meer


Gemeentesecretaris Leudal al twee jaar exit maar toch nog steeds salaris?
Krijgt de thuiszittende gemeentesecretaris Alfons Rikken nog steeds salaris van Leudal hoewel hij al ruim twee jaar niet meer in functie is? En hoeveel gemeenschapsgeld is hiermee gemoeid? Voor raadsfractie Ronduit Open is de maat vol. Zij wil eindelijk eens antwoord op deze vragen.
lees meer


Ronduit Open wil in 2018 door met Samen Verder, huiverig voor CDA
Als Ronduit Open in maart volgend jaar van de kiezer in Leudal mandaat krijgt om door te regeren, dan graag met de huidige coalitiepartner Samen Verder. En een brede coalitie met het CDA dan? Fractievoorzitter Jordi Custers houdt de boot af.
lees meer


Coenen stapt uit Roermondse coalitie: ik kreeg te weinig
Leon Coenen is met zijn Stadspartij Roermond uit de coalitie gestapt. Coenen denkt dat visie en boodschap van de Stadspartij beter tot hun recht komen als de SPR niet langer deel uitmaakt van de coalitie. Ook vindt Coenen dat zijn partij te weinig heeft kunnen oogsten. 'De gunfactor voor ons was mager. Niet echt een inclusieve coalitie voor de SPR. Democratie is ook iets van hoe je omgaat met politieke minderheden.'
lees meer


In Leudal is de politieke stoelendans al begonnen
Met de verkiezingen van 2018 in zicht, is de politieke transfermarkt in Leudal geopend. Raadsleden stoppen of stappen over. Zoals André Kierkels. Hij begon deze raadsperiode bij Ronduit Open, sloot zich toen aan bij Leudal Sociaal en kondigt nu zijn vertrek naar D66 aan.
lees meer


Leudal: Walraven-gate krijgt toch staartje
Hoewel de gedragingen van wethouder Walraven (Samen Verder) in het dossier Horn Tours volgens burgemeester Verhoeven niet van dien aard zijn dat er een vervolgonderzoek nodig is, wil de Leudalse politiek toch dat het betreffende rapport openbaar wordt gemaakt. Er zijn politici die hardop twijfelen aan het vrijpleiten van Walraven.
lees meer


CDA Leudal schrikt van afkoopsom van 3,6 miljoen
Het aanpakken van probleemlocaties in Leudal is voor de gemeente in een financiële strop geëindigd want ze ziet zich geconfronteerd met een dekkingstekort van 3,6 miljoen euro. Het CDA is geschrokken van dit bedrag en wil dat de raad eerst uitvoerig wordt bijgepraat voordat de gemeente diep in de buidel tast.
lees meer


Dré Peters: Liberale Volkspartij blijft de grootste in Roermond
Optimistisch marcheert de Liberale Volkspartij Roermond richting de gemeenteraadsverkiezingen. Onlangs presenteerde zij als eerste Roermondse partij haar kandidatenlijst. Lijsttrekker Dré Peters is als vanouds positief gestemd: 'Wij blijven de grootste'.
lees meer


D66 vreest voor toekomst Kindertelefoon
D66 in Leudal wil dat de Kindertelefoon blijft bestaan met financiële hulp van de gemeente. Eind dit jaar gaat de subsidiekraan van de rijksoverheid dicht en moet de Kindertelefoon vechten voor haar voortbestaan. Met de Kindertelefoon kunnen kinderen vertrouwelijk en anoniem bellen om persoonlijke problemen te bespreken.
lees meer


Mol rukt op in Midden-Limburg
De mol verovert de regio. En niet iedereen is er blij mee. Mark van den Akker uit Heythuysen is een van de weinige professionele mollenvangers in Limburg. En hij heeft het er maar druk mee. Hoe zet je een mol het beste klem? Van den Akker vertelt.
lees meer


Overleden CDA-prominent Breugelmans, dienaar van de stad Roermond
De vorige week overleden CDA-prominent Jacques Breugelmans beschouwde zich als politicus louter dienstbaar aan de stad Roermond, waaraan hij volgens eigen zeggen veel te danken had. Breugelmans overleed aan de gevolgen van slokdarmkanker.
lees meer


Wethouder Leudal kraakt cultuurnota en maakt huiswerk zelf
Opmerkelijk: de Leudalse wethouder Richard Verheul heeft een door hemzelf gecomponeerde nota naar de politiek gestuurd omdat hij het door zijn ambtenaren geschreven beleidsstuk 'te armoedig' vond. Het gaat om het toekomstige cultuurbeleid in Leudal.
lees meer


Cor Bosman (ex-PVV) over DENK-voorzitter Öztürk: hij liegt
Voormalig PVV-prominent Cos Bosman uit Roermond beticht plaatsgenoot Selcuk Öztürk van het verspreiden van onwaarheden. Öztürk, nu voorzitter van de etnisch-politieke beweging DENK, zegt dat Bosman niet ophoudt met negatieve tweets over hem te verspreiden. Dit is een absolute leugen, aldus Cor Bosman.
lees meer


Uur van de waarheid voor D66-er Rens Raemakers
Voor Rens Raemakers uit Neer is het aftellen begonnen. De vraag is of hij op 15 maart namens D66 wordt gekozen tot het jongste lid van de Tweede Kamer. Raemakers is nog druk doende om 15.000 voorkeursstemmen te mobiliseren waardoor hij rechtstreeks wordt gekozen.
lees meer


CDA Leudal baalt van verscherping geurnormen in buitengebied
Het CDA Leudal vindt het onbegrijpelijk dat een meerderheid van de raad akkoord is gegaan met het aanscherpen van de geurnormen in het buitengebied. Volgens de gemeente is dit onder meer nodig om veeboeren van elders te kunnen weren. Maar het CDA noemt dit de doodsteek voor veel bedrijven in de gemeente.
lees meer


Voor scheidend huisarts Godfried Saes was het soms best eenzaam
Na 31 jaar houdt huisarts Godfried Saes uit Horn het voor gezien. 'Nu het nog leuk is', trekt hij de deur achter zich dicht. Hij was dokter tussen de mensen maar het was soms ook best eenzaam, zegt hij, vooral als ernstige ziektes en de dood om de hoek kwamen kijken.
lees meer


Jonge garde rammelt aan poort politieke macht Leudal
Met het aantreden van Michel Graef als fractievoorzitter van Samen Verder is een nieuwe stap gezet in de richting van een daadwerkelijke verjonging van de Leudalse politiek. Die werd in het verleden gedomineerd door ruzies en conflicten. Jonge politici als Graef moeten het imago van Leudal vertbeteren.
lees meer


Hatenboer Roermond: 41 inbraken in één nacht
Bewoners van en ondernemers in het Roermondse buurtschap Hatenboer zijn het spuugzat. Zij willen dat de gemeente maatregelen neemt om ongewenst volk uit het recreatiegebied te weren. Met name in de nachtelijke uren is het vaak raak. Onlangs werden 41 inbraken in enkele uren tijd gepleegd.
lees meer


Last van schouders: Rob Flinsenberg voelt zich vrij na exit bij Ronduit Open
De tijd dat hij met buikpijn van fractievergaderingen huiswaarts keerde, is voorgoed voorbij. Want na 'het geschreeuw' bij Ronduit Open zit Rob Flinsenberg uit Baexem weer lekker in zijn vel bij zijn eigen partij Leudal Sociaal.
lees meer


En alweer is er een weg bij de PvdA in Roermond
En opnieuw heeft een lid van de Roermondse PvdA-fractie het pand verlaten: Selami Coskun vaart voorlopig op eigen kracht verder maar zoekt voor de langere termijn aansluiting bij een grotere partij, gefluisterd wordt dat dit de politieke beweging Denk is, van Roermondenaar (en ook ex-PvdA'er) Selcuk Öztürk.
lees meer


Jonge D66'er uit Neer op weg naar Tweede Kamer
Met als ruggensteuntje zijn uitverkiezing door weekblad Elsevier tot een van de negen meest getalenteerde Nederlandse raadsleden, begint Rens Raemakers uit Neer aan een gigantische uitdaging: hij wil in maart voor D66 naar de Tweede Kamer. Missie: 15.000 voorkeursstemmen binnenhalen.
lees meer


Burgerbelangen Roermond sterft roemloze dood
De politieke beweging Burgerbelangen Roermond dreigt roemloos ten onder te gaan. Binnenkort beslist het bestuur over de vraag of BBR in 2018 nog meedoet aan de verkiezingen maar feitelijk ziet voorzitter Hans Lucas er geen gat meer in. Na de verloren verkiezingen haakten veel aanhangers in 2014 teleurgesteld af.
lees meer


VVD Leudal: hou criminele asielzoekers Baexem in de gaten
De VVD Leudal wil dat de gemeente de vinger aan de pols houdt in het azc in Baexem nu er elders veel problemen zijn met asielzoekers die in Nederland feitelijk niets te zoeken hebben. Met name Marokkanen en Algerijnen houden zich in en buiten azc's bezig met onfrisse zaken.
lees meer


'bluesy' Sannie Jansen koerst op haar gevoel
Innerlijk en uiterlijk is Sannie Jansen uit Roermond verslingerd aan de blues. De mondharmonica is haar handelsmerk, Sannie's Kitchen heet haar nieuwe band. Maar Sannie Jansen gaat op velerlei gebied haar eigen weg.
lees meer


Laptop met vertrouwelijke gegevens Roermondenaren op straat?
Wat is er waar van het bericht dat onbekenden de laptop van een belastingambtenaar hebben gestolen waardoor mogelijk vertrouwelijke informatie van Roermondse burgers op straat is komen te liggen? Met deze vraag is oppositiepartij LVR naar het Roermondse college van B en W gestapt.
lees meer


Dissidente raadsleden Leudal ambiëren geen lange carrière
Rob Flinsenberg uit Baexem, die vorige week samen met André Kierkels uit Neer coalitiepartij Ronduit Open in Leudal de rug toekeerde, ambieert geen nieuwe politieke carrière. Beiden richtten weliswaar Leudal Sociaal op maar om straks met een nieuwe politieke partij de verkiezingen in te gaan dat ziet Flinsenberg toch niet zitten.
lees meer


Windpark Horn wil lokale initiatieven steunen
Horn Duurzaam Groen is een van de zes kandidaten die in de race zijn om in Leudal een windpark te realiseren. In dit geval aan de Kemp in Horn waar drie tot vijf windturbines moeten verrijzen. Een project voor en door de burgers, benadrukt initiatiefnemer Piet Knops, want het levert de gemeenschap ook geld op.
lees meer


Hoe verder met D66 Leudal als kopman vertrekt?
Als Rens Raemakers uit Neer volgend jaar naar de Tweede Kamer vertrekt, hoe moet het dan verder met D66 Leudal? Over die vraag buigt de afdeling zich nu de transfer van de flamboyante politicus naar 'Den Haag' steeds meer contouren krijgt.
lees meer


Boek politicus Leudal over vastgelopen systemen: de burger snapt het niet meer
Thieu Wagemans uit Heythuysen, gepokt en gemazeld in het politieke en bestuurlijke circuit, schreef het boek 'Een oceaan van betekenisloosheid'. Zijn conclusie: onze systemen dreigen vast te lopen en de burger snapt er niets meer van. Wagemans draagt oplossingen aan.
lees meer


Heibel windpark: wethouder fluit eigen fractie terug
Coalitiepartij Samen Verder in Leudal is ook door haar eigen wethouder teruggefloten nadat zij bij voorbaat al het windmolenpark in Horn als niet gewenst wegzette. Eerst indienen, bestuderen en dan pas een oordeel vellen, vindt wethouder Verlinden van Samen Verder, dat binnenkort bezoek krijgt van de getergde indiener van het plan.
lees meer


Minder asielzoekers naar azc in Baexem?
Komen er minder vluchtelingen naar het asielzoekerscentrum in Baexem nu de vluchtelingenstroom naar Nederland merkbaar stagneert? Met die vraag ziet de gemeente Leudal zich geconfronteerd. Vorig najaar zette de lokale politiek de deur nog open naar zeshonderd opvangplaatsen in Baexem.
lees meer


LVR hekelt geheim overleg vastgoed Roermond
Er moet openheid komen over de geheime overleggen die de gemeente Roermond voert met een select groepje vastgoedondernemers om de winkels in de binnenstad weer kleur op de wangen te geven. Dat vindt de Liberale Volkspartij Roermond.
lees meer


Windpark Horn: Samen Verder beschuldigd van stemmingmakerij
De initiatiefnemers van een windmolenpark in Horn zijn laaiend op politieke partij Samen Verder in Leudal die ze beschuldigen van stemmingmakerij. Nog voordat het windparkplan officieel is ingediend bij de gemeente schoot Samen Verder het al af. Hiermee gaat de partij haar boekje ver te buiten, vinden de plannenmakers.
lees meer


Coalitie Roermond: Van Rey hoort niet meer in gemeenteraad thuis
De Roermondse coalitiepartijen hebben bij monde van het CDA tevergeefs gevraagd aan Jos van Rey om op te stappen. De LVR vindt dat er maar een recht van spreken heeft over opstappen of aanblijven en dat is de kiezer in maart 2018.
lees meer


Roermond: positie Tilman Schreurs onhoudbaar geworden
Burgemeester en wethouders van Roermond vinden dat de wegens corruptie veroordeelde OML-directeur Tilman Schreurs moet vertrekken. Zijn positie is na zorgvuldige afweging onhoudbaar geworden, aldus het college. Eerder al concludeerde Roermond 'dat de gedragingen van Schreurs niet stroken met de opvatting over integer bestuur die Roermond voorstaat'. Ook Roerdalen vindt dat Schreurs het veld moet ruimen. Bijgaand een eerder interview met de OML-directeur.
lees meer


Democraten vindt reanimatiebeleid Roermond pure ambtenarij
Demokraten Swalmen is niet te spreken over de voortgang van het door de gemeenteraad geïnitieerde reanimatiebeleid. Negen maanden na het aannemen van een breed gedragen motie om een AED-netwerk in het garen te hangen, is er nog niets gebeurd. Geen geld, zegt de gemeente. Democraten baalt als een stekker.
lees meer


CDA Leudal na coalitiebreuk: fatsoen boven alles
Het CDA in Leudal laat zich na de breuk met coalitiepartij Samen Verder niet verleiden tot straatvechterij maar prefereert het voeren van een fatsoenspolitiek. 'De burger zit niet te wachten op allerlei spelletjes die in de gemeenteraad worden gespeeld', zeggen fractievoorzitter Peter van Melick en ex-wethouder Paul Vogels. Het CDA zit nu in de oppositie.
lees meer


Samen Verder had moeite met wethouder, niet met CDA Leudal
De breuk tussen coalitiepartners Samen Verder en CDA in Leudal was niet nodig geweest want de toorn van Samen Verder gold CDA-wethouder John van den Beuken en niet zijn partij. Dat zegt fractievoorzitter Hen Sleven van Samen Verder in een terugblik op de politieke trammelant in Leudal eerder dit jaar.
lees meer


Topklassering voor Roermondse wethouder GroenLinks
De Roermondse wethouder Marianne Smitsmans (GroenLinks) is door collega-bestuurders gekozen in de top 50 van beste bestuurders in Nederland. Smitsmans houdt zich onder meer bezig met welzijnswerk en armoedebeleid.
lees meer


Voormalige oppositie Leudal: ommekeer is begonnen
Twee jaar lang schoot Ronduit Open vanuit de oppositiebanken op de vesting van Samen Verder en het CDA. Nu mag de partij het zelf proberen. De vraag die na honderd dagen wordt gesteld: lukt het met regeren?
lees meer


Ondernemersgeest Leudal baart CDA zorgen
Het CDA is niet content over de manier waarop de gemeente Leudal de belangen van ondernemers behartigt. Fractievoorzitter Peter van Melick heeft hierover vragen gesteld aan B en W, onder meer over het voorgenomen vertrek van een groot bedrijf naar elders.
lees meer


Toename winkeldiefstallen Heythuysen door asielzoekers?
In het winkelcentrum van Heythuysen klagen ondernemers over een toenemend aantal winkeldiefstallen waarbij mogelijk asielzoekers betrokken zijn. Raadslid Rob Flinsenberg wil dat de gemeente dit onderzoekt en indien mogelijk maatregelen neemt.
lees meer


CDA Leudal laaiend over scherper mestbeleid
Het CDA in Leudal is niet te spreken over het feit dat een jaar lang alle veehouderijen in die gemeenten 'on hold' worden gezet. De gemeente besloot hiertoe om een nieuw geurbeleid voor het buitengebied te kunnen maken. CDA-raadslid Thieu Bongers noemt dit een klap in het gezicht van de veehouderij.
lees meer


Progressief Leudal: gemeentelijk mestbeleid is gatenkaas
Oppositiepartij Progressief Leudal beschouwt het mestbeleid van de gemeente Leudal als onuitvoerbaar en vatbaar voor calamiteiten en misbruik.Ook brengen de nieuwe beleidsregels risico's voor de volksgezondheid met zich mee, vindt raadslid Joost van der Stappen.
lees meer


Landgoed Leudal schermt met miljoenenclaim
De eigenaar van Landgoed Leudal in Haelen dreigt de gemeente Leudal met een miljoenenclaim als de gemeenteraad niet ultimo augustus het bestemmingsplan Landgoed Leudal in zijn voordeel heeft gewijzigd. De exploitant weet zich gesteund door een uitspraak van de hoogste bestuursrechter die vorig jaar gehakt maakte van het bestemmingsplan.
lees meer


Piet van Pol: in Roermond wordt niemand gematst
Behalve de Roermondse ex-wethouder en voormalig VVD'er Jos van Rey staat vanaf deze week ook zijn vriend en projectontwikkelaar Piet van Pol voor de Rotterdamse rechtbank. Van Pol heeft de beschuldigingen aan zijn adres altijd ontkend al erkende hij in dit interview dat zijn bedrijf kon floreren dankzij de bereidwillige medewerking van het Roermondse stadsbestuur.
lees meer


Wagemans: werkbare relatie met Walraven in Leudal
Raadslid Thieu Wagemans zegt dat hij een werkbare relatie heeft met wethouder Arno Walraven van Samen Verder in Leudal en dat beiden best door één deur kunnen. Dagblad De Limburger wees Wagemans en Walraven onlangs aan als de veroorzakers van veel politieke heibel in Leudal.
lees meer


Nu al kritiek op nieuwe coalitie Leudal: achterkamertjes
De inkt van het nieuwe coalitieakkoord in Leudal is nog niet droog of de eerste kritische noot is al binnen. Progressief Leudal vindt dat Samen Verder en Ronduit Open achterkamertjespolitiek hebben bedreven bij de totstandkoming van het nieuwe college van B en W.
lees meer


Raspoliticus Fried Smeets (68) uit Swalmen overleden
Fried Smeets (68) uit Swalmen is na een lang ziekbed overleden. Smeets was een raspoliticus, grondlegger van Demokraten Swalmen maar bovenal een beminnelijk mens. In dit interview uit 2010 nam hij afscheid van de actieve politiek. Het interview deed veel stof opwaaien omdat hij de VVD, met wie hij nog in het Roermondse college van B en W had gezeten, kwalificeerde als 'de partij van de graaiers.'
lees meer


CDA Leudal: reanimatie rammelt
Het CDA in Leudal zet vraagtekens bij de werking van de in die gemeente beschikbare apparatuur die wordt gebruikt bij reanimaties. En waarom worden hiervoor opgeleide vrijwilligers niet ingezet als dat nodig is, wil CDA-raadslid Schreurs weten.
lees meer


Frans Craemers, het oliemannetje van Asenray
Na vijfendertig jaar het epicentrum van de Asenrayse samenleving te hebben beheerd, neemt Frans Craemers afscheid van De Duup. Hij zorgde er mede voor dat gemeenschapshuis De Duup werd wat het nu is: het kloppend hart van een kleine maar hechte gemeenschap.
lees meer


CDA-voorman Peter van Melick: shockerende Wilders-praktijken in Leudal
Als een hetze tegen het CDA. Zo kwalificeert fractievoorzitter Peter van Melick van het CDA Leudal het huidige politieke klimaat in zijn gemeente dat wethouder John van den Beuken nu de kop heeft gekost. Van Melick spreekt over 'het imiteren van shockerende Wilders-praktijken en het botvieren van bloeddorstige oppositievoering'.
lees meer


Gijsbert Ruiter heeft strijdtoneel Haelen verlaten
Gijsbert Ruiter uit Haelen, die jarenlang overhoop lag met bewoners van het woonwagenkamp en de gemeente Haelen, woont tegenwoordig in Spanje. Op advies van zijn behandelaar heeft hij het strijdtoneel in Haelen verlaten.
lees meer


'Dorpsraad Swalmen is geen gemeenteraadje'
Het kan verkeren. In vroeger tijden deed hij mee aan de protesten tegen de herindeling met Roermond en anno 2016 is Wim Suilen voorzitter van de Dorpsraad in Swalmen die overlegt met diezelfde gemeente Roermond. De belangen van de Swalmense gemeenschap staan hierbij voorop.
lees meer


Verhoeven (Leudal) zegt lidmaatschap PvdA op
Burgemeester Arno Verhoeven van Leudal blijkt zijn lidmaatschap van de PvdA te hebben opgezegd. Waarom, is onduidelijk. Onlangs nog prees Verhoeven de Partij van de Arbeid in een interview met De Sleutel, het lijfblad van het bisdom Roermond.
lees meer


Agmi kan weer jaren vooruit
De Agmi Group in Tegelen kan weer jaren vooruit dankzij een grote order van de overheid. Agmi is de grootste producent van bewegwijzering in Nederland en gaat de komende vier jaar de bebording van de snelwegen verzorgen. Goed voor zes miljoen euro inkomsten per jaar.
lees meer


Borrelt politiek Leudal al op toekomst?
Kan het gebruikelijke borreluurtje na elke raadsvergadering in Leudal gezien worden als een schets van de toekomstige politieke verhoudingen? Met nog dik twee jaar te gaan worden volgens insiders de contouren al zichtbaar.
lees meer


Ernstige ziekte velt bluesmama Truus
Kanker heeft Truus Janssen van café De Weegbrug in Roermond - epicentrum van bluesminded Limburg en daarbuiten - geveld. Ze is ermee gestopt maar de blues blijft altijd haar grote passie, vertelt ze in dit eerder verschenen interview.
lees meer


Meneer pastoor zweert bij een chocoladebruine Sint
Als iémand verstand heeft van Sinterklaas en alles wat qua historie om hem heen hangt dan is het wel pastoor Marcus Vankan uit Heythuysen. Hij ergert zich aan de hele Zwarte Pietendiscussie. 'Want de Sint was óók een chocoladebruine man', zegt hij.
lees meer


Limburg Export Award voor Bruynzeel in Panningen
Mede dankzij een uitgekiende exportstrategie heeft Bruynzeel Storage Systems in Panningen de Limburg Export Award 2015 in de wacht gesleept. Bruynzeel doet zaken met vijftig landen. Met een prijs van 10.000 euro en een handje van minister Liliane Ploumen van Buitenlandse Handel werd de zege beklonken.
lees meer


Kloostervarkens bezorgen buurt Baexem hoofdpijn
De komst van tweeduizend zogeheten Livar-varkens zorgt voor veel onrust in het buitengebied van Baexem. Volgend jaar scharrelen de kloostervarkens, wier vlees erg gewild is, rond op een bedrijf aan de Beekkant. Omwonenden zien de bui al hangen, evenals een zorgcentrum en astmacentrum Hornerheide.
lees meer


Alle ouderen gaat naar het Paradies in Roermond
't Paradies in Roermond is vijftien jaar jong. Het multifunctioneel centrum voor ouderen heeft zich in die periode letterlijk en figuurlijk een vaste plek veroverd in de stad en daarbuiten. Vanwege zijn unieke opzet geniet 't Paradies naam en faam tot ver buiten de regio.
lees meer


Dré Peters (Liberale Volkspartij): stadsbestuur Roermond ontbeert echte leider
De Liberale Volkspartij Roermond (LVR) maakt zich op voor de verkiezingen van maart 2018. In de aanloop daarnaartoe mobiliseert de LVR met haar ombudswerk de Roermondse burger. 'De volkswoede neemt toe', zegt fractievoorzitter Dré Peters. 'Dit stadsbestuur mist een echte leider.'
lees meer


Stadspartij Roermond vindt sfeer in gemeenteraad totaal verrot
De vete tussen coalitie en oppositie in politiek Roermond heeft ziekmakende vormen aangenomen en de sfeer is totaal verrot. Dat zegt Leon Coenen van de Stadspartij Roermond in een interview met weekblad 1Roermond. Hij zegt niet te weten of hij in coalitieverband de rit wel wil uitzingen.
lees meer


Vertrouwen is er bij ECI, nu nog succes
Met vallen en opstaan is de Roermondse ECI volwassen geworden. De cultuurtempel staat na drie jaar alweer aan de vooravond van een krachtproef: opnieuw bewijzen dat ze bestaansrecht heeft.
lees meer


CDA Roermond bestuurt mee maar past bescheidenheid
Het gaat (weer) goed met Roermond maar dat mag voor het CDA, dat de stad meebestuurt, geen reden zijn om hoog van de toren te blazen. 'Ons past bescheidenheid, die houding zouden meer partijen zich moeten aanmeten', zegt fractievoorzitter Marc Breugelmans.
lees meer


serie Politiek Roermond: het gaat D66 soms niet hard genoeg
D66 Roermond voelt zich gehoord in de coalitie van zeven partijen die in de bisschopsstad de dienst uitmaken al gaat het Demokraten, zo zegt fractievoorzitter Chrit Achten, soms niet hard genoeg.
lees meer


Demokraten Swalmen: wij tellen mee in coalitie Roermond
Een lokale beweging die niet gebukt gaat onder partijdiscipline en van bovenaf opgelegde richtlijnen maar waar wel rekening mee wordt gehouden. Zo omschrijft Demokraten Swalmen zichzelf. Met een wethouder op Financiën zegt Demokraten een woordje mee te spreken in de Roermondse coalitie.
lees meer


VVD Roermond: wij regeren niet meer vanuit toren van de macht
De Roermondse VVD-fractie heeft de weg naar boven teruggevonden. In no-time werd na de afsplitsing met de LVR een nieuwe fractie uit de grond gestampt die nu wordt geleid door Bart Lickfeld. De partij staat volgens hem nu 'dichter bij de mensen'.
lees meer


Achter veel tattoos zit een indringend verhaal
Geprikkeld door de vraag waarom mensen een tattoo dragen, zette fotograaf Theo Peeters uit Horn tientallen mensen uit heel Nederland voor zijn lens. Het leverde niet alleen fraaie foto's op en een boek maar vooral ook indringende verhalen.
lees meer


Oud-deputes kritisch over verhuizing jeugdzorg naar gemeenten
De per 1 januari j.l. overhevelde jeugdzorg naar de gemeenten is daar niet in goede handen, zo luiden deskundigen nu de noodklok. De bureaucratische rompslomp groeit velen boven het hoofd. Voormalig deputés van de provincie Limburg waarschuwden hier begin dit jaar al voor: jeugdzorg hoort thuis op provincieniveau en niet bij gemeenten.
lees meer


Roermondse PvdA loopt zich al warm voor verkiezingen 2018
In de wetenschap dat zeker een wethouder en een raadslid van PvdA-huize na deze raadsperiode moeten vertrekken, loopt de PvdA Roermond zich al warm voor de verkiezingen van 2018. Fractievoorzitter Richard Heijmann is de beoogd opvolger van wethouder Gerard IJff.
lees meer


GroenLinks: happy in college Roermond maar deukjes worden niet uitgesloten
Met een nieuw politiek jaar in het vooruitzicht voelt GroenLinks zich op haar gemak in het Roermondse stadsbestuur. Toch is de royale 21-10 meerderheid voor fractievoorzitter Cees Moison geen reden om achterover te leunen, zegt hij aan het begin van het nieuwe politieke jaar. De coalitie zal volgens hem nog wel wat deukjes oplopen.
lees meer


Progressief Leudal: leg ons die bezuinigingen eens uit
Zelf was hij vijftien maanden wethouder dus Joost van der Stappen uit Ittervoort weet wat anno nu op bestuurders afkomt. Toch blijft de voorman van Progressief Leudal zich met hand en tand verzetten tegen de messcherpe bezuinigingen die door Leudal klieven. 'Ik begrijp niét dat alles ineens op de schop moet'.
lees meer


Limburg Festival blijft vernieuwen, ook met 32e editie
Het Limburg Festival komt er weer aan. Ook met de 32e editie wil festivaldirecteur Jan Klompen weer op de gong van de vernieuwing slaan. Honderd voorstellingen op veertig locaties en dat in amper vijf dagen tijdens het 'Oerol van het zuiden'.
lees meer


VVD geeft college Leudal een onvoldoende
Hoewel de noodzaak om te bezuinigen er volgens haar zeker is, gebeurt dit in Leudal met de botte bijl en zonder verstand. Dat zegt VVD-fractieleider Ad Thomassen in een reeks interviews met oppositiepartijen in Leudal.
lees meer


Rens Raemakers, jonge hond in vechtgemeente Leudal
Een wethouderschap sluit hij beslist niet uit maar over tien jaar wil Rens Raemakers uit Neer toch echt namens D66 in de Tweede Kamer zitten. 'Dromen moet je realiseren', zegt hij. Voorlopig is de tweemansfractie van D66 echter volop zoet met 'vechtgemeente' Leudal.
lees meer


Joost Janssen oftewel de besognes van een kleine festivaldirecteur
Hij moet het met iets minder poen doen dan Pinkpopbaas Jan Smeets maar het plezier is er niet minder om. Want Joost Janssen sleutelt met veel energie en inzet aan Roermond Swingt!, het eendaagse festival met veel soul, blues en jazz, tegenwoordig in voorstad St. Jacob.
lees meer


Hermans Hypotheekshop vertelt eerlijk verhaal
De Hypotheekshop van Hermans Makelaardij, met vestigingen in Heythuysen en Weert, geeft antwoord op alle vragen waar aspirant-huizenkopers mee zitten. 'Eindelijk iemand die het ons heel duidelijk uitlegt', zeggen de klanten van hypotheekadviseur Frank Hermans.
lees meer


medium Francien Meuleners ging op en neer naar de hemel
Een kunstmatige coma van achttien dagen ervoer Francien Meuleners uit Echt als een heerlijk uitstapje naar de hemel. Want na een dramatisch verkeersongeluk kreeg ze van haar overleden vader een onvergetelijk kijkje achter de schermen van de dood.
lees meer


CDA-preses Marc Breugelmans: 'Het gaat fantastisch met Roermond'
Alle doemscenario's van oppositiepartij LVR ten spijt vindt CDA-fractievoorzitter Marc Breugelmans dat het forza gaat met Roermond. Een jaar geleden trad de huidige coalitie aan en zette de LVR buitenspel.
lees meer


Nieuw werelduurrecord voor dj Tobi Driessens
Discjockey Tobi Driessens uit Horn vestigde vrijdagavond een nieuw werelduurrecord door 201 uur achter elkaar muziek te draaien. Hiermee werd het oude record met één uur verbeterd. Daarnaast bracht zijn actie ruim 17.000 euro op voor de kankerbestrijding.
lees meer


Leudal, een jaar na de verkiezingen. Oppositie en coalitie analyseren
De coalitie van Samen Verder en CDA in Leudal heeft er een jaar op zitten. Hoe hangt de vlag erbij? Een ingrijpende bezuinigingsoperatie tekent deze raadsperiode. Oppositiepartij Ronduit Open heeft het over afbraakpolitiek. En dan zijn er nog de onderlinge verhoudingen die niet optimaal zijn...
lees meer


VVD Roermond overleeft vertrek Jos van Rey
De Roermondse VVD heeft het vertrek van zwaargewichten als Jos van Rey en Dré Peters overleefd. De liberalen zijn na hun vrije val in het najaar van 2013 opgekrabbeld en hebben de rug gerecht. Dat vindt Michiel Huurdeman, die sinds kort fractievoorzitter af is.
lees meer


Roermondse SP vindt na turbulent verleden weer weg omhoog
Na een rumoerig verleden gaat het weer crescendo met de Socialistische Partij in Roermond. Kandidaten uit die stad scoorden boven verwachting hoog bij de Statenverkiezingen en de achterban roert zich in positieve zin.
lees meer


interview met Vincent Zwijnenberg, lijsttrekker splinternieuwe Volkspartij Limburg
Vincent Zwijnenberg is het boegbeeld van de gloednieuwe Volkspartij Limburg die lokale politiek naar 'Maastricht' wil brengen. Zwijnenberg - ex-Statenlid, ex-wethouder van Roermond en voormalig burgemeesterskandidaat in die plaats - gokt op drie zetels. 'Dat zou voor ons fantastisch zijn.'
lees meer


Cor Bosman: blij dat ik geen PVV'er meer ben
Cor Bosman uit Roermond zal op 19 maart a.s. op eigen kracht een ticket voor Provinciale Staten moeten zien te krijgen. Vier jaar geleden denderde hij samen met de PVV het provinciehuis binnen. Maar het juk van Wilders heeft hij van zich afgeschud. Gelukkig maar, zegt hij.
lees meer


mr. drs. Clemens Meerts, een spraakmakende kuitenbijter
Spraakmakend en vasthoudend. Dát is mr. drs. Clemens Meerts. Hij is niet alleen meester in de rechten maar ook meester in het vechten. Zijn rechtspraktijk bestaat tien jaar en is klaar voor de toekomst. Tekstbureau Tekstgoed droeg bij aan zijn jubileumuitgave.
lees meer


Pleyte spreekt: waarom de ECI een tweede kans verdient
De in zwaar weer verkerende ECI Cultuurfabriek in Roermond verdient een tweede kans, vindt verantwoordelijk wethouder Ferdinand Pleyte (D66) aan de vooravond van (alweer) een miljoeneninjectie door de gemeenteraad.
lees meer


Lei ontrafelde het geheim van de Rattekas
Jarenlang wroette hij in het geheim van de Rattekas in Roermond-Zuid en met een publicatie in de prestigieuze Spiegel van Roermond zette Lei Derikx (75) onlangs de kroon op zijn werk.
lees meer


Wijnkoperij Alex Storms in Heythuysen, mensen met passie
Bij wijnkopers Alex Storms in Heythuysen weten ze wat goed leven is. Het zijn net als hun klanten Bourgondiërs die genieten van het goede leven en kwaliteit op waarde weten te schatten. Alex Storms sr. en zijn vrouw Mia treden langzaam terug om zoon Alex jr. ruim baan te geven.
lees meer


De Weerd huilt: Harry van Ass vertrekt
Sinds zijn zus Lia eerder dit jaar overleed, is het leven voor Harry van Ass niet meer wat het was. Zevenenzeventig jaar woonden en leefden ze samen in het Roermondse buurtschap De Weerd en bestierden ze café Van Ass. De kroeg had naam en faam in de regio maar gaat nu, noodgedwongen, in de verkoop.
lees meer


Als Jos van Rey dat wilde, ging de wethouder plassen
'El Rey - van jager tot prooi' is het boek van de Limburgse onderzoeksjournalisten Hans Goossen en Theo Sniekers over ex-wethouder Jos van Rey uit Roermond, die vervolging wegens corruptie wacht. 'El Rey' leest als een schelmenroman waarvan de afloop nog in nevelen is gehuld.
lees meer


Soms wordt de gehandicapte gewoon vergeten
Het Gehandicapten Platform Roermond is na twintig jaar nog steeds de leeuw die brult als de belangen van mensen met een beperking in het gedrang komen. En dat is ook nodig, want in het dagelijks leven wordt de gehandicapte maar al te vaak 'gewoon' vergeten. Letterlijk en figuurlijk.
lees meer


PvdE: Asscher irriteert en discrimineert
Minister Asscher irriteert en discrimineert allochtone Nederlanders. Geen wonder dat twee Turkse Kamerleden de PvdA-fractie hebben verlaten. Dat zegt Khalid Ramdani uit Roermond, die met slaande deuren vertrok bij de PvdA-fractie in de gemeenteraad om dezelfde reden: het irriteren van allochtonen.
lees meer


Beeldend kunstenaar Paul Vincken overleden
In Roermond overleed beeldend kunstenaar Paul Vincken op 62-jarige leeftijd. De eigenzinnige Vincken vormde een buitenbeentje in de (Limburgse) kunstwereld. In zijn kritiek spaarde hij niets en niemand, zoals blijkt uit dit interview met hem uit juni 2011, een van de zeldzame interviews die hij gaf.
lees meer


Projectontwikkelaar Piet van Pol: ik word niet gematst
Behalve de voormalige VVD-wethouders Jos van Rey en Tilman Schreurs moet ook de Roermondse projectontwikkelaar Piet van Pol in januari voor de rechter verschijnen. Van Pol wast zijn handen in onschuld. 'In Roermond wordt niemand gematst', zei hij in dit eerder verschenen interview in weekblad Typisch Roermond
lees meer


Joerie, de burgemeester van "jij en jou"
Met het burgemeesterschap van Alphen-Chaam komt de droom van Joerie Minses uit Kelpen-Oler uit. Hij liep zich warm als raadslid, wethouder en loco-burgemeester van Leudal en stort zich nu fulltime op een bestuurlijke carrière. Hij wordt een 'jij- en jou'-burgemeester zegt hij, benaderbaar voor iedereen.
lees meer


Woongroep Maasniel happy in Roermond
De Woongroep Maasniel verruilde haar onderkomen voor een splinternieuwe leefomgeving in Roermond. En de verstandelijk gehandicapte bewoners voelen zich er als een vis in het water.
lees meer


Guus, de detective van de begraafplaats
Dodenakkers zijn z'n lust en zijn leven. Jarenlang stond Guus Rüsing uit Roermond voor de klas maar hij gaat met vut als beheerder van de vier gemeentelijke begraafplaatsen.
lees meer


Wethouder Frans Schreurs wil geen schandalen
Hij beschouwt zichzelf als de vaandeldrager van het nieuwe fatsoen in politiek Roermond. Wethouder Frans Schreurs van financiën heeft er honderd dagen op zitten. Tijd voor een eerste balans.
lees meer


De bloedzuiger is weer helemaal terug
Je moet even door de zure appel heen bijten maar dan heb je ook wat. Zes bloedzuigertjes die zich te goed doen aan je lijf en tegelijkertijd allerlei kwalen aanpakken. Hugo Verstappen uit Buggenum zet de beestjes met veel succes in bij zieke mensen en dieren, voornamelijk honden en paarden. Met andere woorden: de bloedzuiger is terug van weggeweest.
lees meer


Frans en Gé kleuren keurig binnen de lijntjes
Zomeraovendgast, de talkshow van Gé Reinders in de ECI Cultuurfabriek met hoofdgast bisschop Frans Wiertz, was net zo uitdagend en spannend als het lievelingseten van de bisschop, bestaande uit een gehaktbal en een spiegelei.
lees meer


Liberale Volkspartij Roermond wacht op kansen die komen
De rest van de gemeenteraad drong de Liberale Volkspartij Roermond in de oppositie maar de partij - met tien zetels de grote winnaar van de verkiezingen - zegt rustig af te wachten. 'Deze coalitie maakt de vier jaar niet vol', zeggen Dré Peters en Dirk Franssen van de LVR.
lees meer


Nieuwe voorzitter Ruimte: brenger van schoonheid
Dennis Janssen, de nieuwe voorzitter van stichting Ruimte in Roermond, beschouwt zichzelf als een brenger van schoonheid. Dát wil hij met zijn stadgenoten delen. En minder dan in het verleden het accent leggen op rechtsgang en juridische procedures.
lees meer


Idealisten met een Bourgondische inslag
Het werd een alternatieve versie van Ik Vertrek, maar dan in eigen land. Jeroen Steijlen en Dorothy Derks gaven hun goedbetaalde banen bewust op om af te dalen op de maatschappelijke ladder en te gaan samenleven én -werken met dak- en thuislozen.
lees meer


Jansen, afscheid van een labrador
Hij was hondstrouw, in voor- en tegenspoed, en dat gedurende dertien mooie jaren. Nu is hij er niet meer. De labrador Jansen was klaar met leven. En hij wist het.
lees meer


De klok tikt voor schrijver Frits Criens
Schrijver Frits Criens uit Haelen voelt de hete adem van Vadertje Tijd in zijn nek. De nu 65-jarige Criens leverde onlangs zijn tweede roman af. Gemeten in tijd denkt hij nog zo'n tien jaar mee te kunnen als schrijver. Hij zegt het niet met zoveel woorden maar Frits Criens heeft haast.
lees meer


Bergerbos, de begraafplaats die lééft
Steeds meer mensen vinden hun laatste rustplaats op een natuurbegraafplaats. De traditionele kerkhoven zijn uit de mode. Daarom draait natuurbegraafplaats Bergerbos in St. Odilienberg als een tierelier. Beheerder/eigenaar Huub Kluijtmans heeft het er maar druk mee.
lees meer


Mijntje van Beers (ex-SP) houdt politiek al voor gezien
Ze is nog jong maar verlaat nu al de politiek. Mijntje van Beers was acht jaar geleden namens de Socialistische Partij the rising star van de Roermondse gemeenteraad. Toch, bekent ze nu, had ze niet de activistische inslag die kenmerkend is voor de SP. Eerlijk gezegd had ze nooit veel zin om op zaterdag te gaan folderen.
lees meer


Guido Lomans (ex-VVD) doet boekje open
Voor het eerst na zijn gedwongen breuk met de VVD Roermond vertelt raadslid Guido Lomans over wat hem is overkomen. En over de tegenwerking in de top van de VVD-afdeling. 'Daar zitten enkele mensen aan wiens integriteit ik sterk twijfel.'
lees meer


Directeur daklozenopvang vervroegd weg
Directeur-bestuurder Wim Suilen van de dak- en thuislozenopvang in Roermond is vertrokken. Om privé-redenen heeft hij een stapje terug gedaan. Suilen begeleidde de verhuizing van de opvang van de Roermondse binnenstad naar de wijk 't Veld. De commotie rond de komst van de daklozen is overgewaaid, constateert hij.
lees meer


Demokraten verder op eigen kracht
De politieke groepering Demokraten Swalmen ziet niets in een fusie met andere lokale partijen in Roermond en stoomt op eigen kracht op richting gemeenteraadsverkiezingen. Mét (straks) een nieuwe fractievoorzitter aan het roer: Frans Schreurs, oud-directeur van de GGD Midden- en Noord-Limburg.
lees meer


Weer verzet tegen bouw moskee Roermond
In Roermond is het bewonersprotest tegen de bouw van een nieuwe Marokkaanse moskee weer opgelaaid. In 2016 verrijst op de hoek Keulsebaan/Wirosingel in Roermond een nieuw Marokkaans gebedshuis. Voormalig PVV-statenlid Laurence Stassen noemde het eerder een 'haatpaleis' en ook de buurt wil het niet hebben. De Marokkanen reageren.
lees meer


Burgemeester Cammaert (Roermond): "Opstelten gaat verliezen"
Hij draait nu bijna een jaar als waarnemend burgemeester aan de knoppen in Roermond. De VVD vroeg hem al om alsjeblieft op te stappen maar de rest van de politiek wil graag verder met Peter Cammaert die de oorlog heeft verklaard aan het drugsbeleid van minister Opstelten van Justitie.
lees meer


Dré Peters bij afscheid: 'Ik heb het toch goed gedaan'
Hij werd met 'zijn' Trompetter een grote speler op de weekbladenmarkt in Nederland, maar Dré Peters is er naar eigen zeggen niet van naast zijn schoenen gaan lopen. Hij is altijd dat volksmenke uit de Roermondse wijk 't Veld gebleven. 'Ik heb het toch goed gedaan', constateert hij bij zijn afscheid.
lees meer


Represailles Limburg nu in boekvorm
Tijdens de Tweede Wereldoorlog stierven veel Limburgers voor het executiepeloton omdat ze zich, veelal vanuit een katholieke achtergrond, moedig hadden verzet tegen de Duitsers. Het boek 'Represailles in Limburg' benoemt alle slachtoffers en de manier waarop ze werden terechtgesteld.
lees meer


Resi Coumans, waers maedje met eeen royaal hart
Ze is 50 jaar maar staat niet op het symbolische kruispunt van haar leven. Resi Coumans - kastelein, muzikante, cabaretière, enfant terrible - gaat gewoon door met de leuke dingen van het leven. Ze is een waers maedje, ja, maar wel eentje met een royaal hart.
lees meer


De burgemeester die niet met vuist op tafel slaat
Hij is de burgemeester van een 'lastige' gemeente want Leudal is nou niet bepaald het schoolvoorbeeld van een plaats waar ze elke dag de slingers ophangen. Maar toch is dit voor Arno Verhoeven geen reden om de harde lijn te volgen. Net hersteld van een ernstige ziekte tekende hij voor zes jaar bij in Leudal.
lees meer


Koma, de Mercedes van de koudetechniek
Koma in Roermond is wereldwijd marktleider op het gebied van de koudetechniek. En als je op je vakgebied het vaandel draagt, dan wordt van je verwacht dat je geregeld een tandje bijzet (gepubliceerd in dagblad De Limburger).
lees meer


republikein Hans Maessen: een keurige heer met een overtuiging
In no-time werd hij het boegbeeld van het Nieuw Republikeins Genootschap. De arrestatie van Hans Maessen en die van een medestandster tijdens de beëdiging van koning Willem Alexander betekende wereldwijde publiciteit. 'Ik heb me op de Dam geen moment onprettig gevoeld', zegt de Roermondse zakenman.
lees meer


Oók voor Hermans Magazine!
Hermans Makelaardij is een toonaangevend makelaarskantoor in Midden-Limburg. Regelmatig verschijnt in een oplage van 21.000 exemplaren het Hermans Magazine waaraan ook Tekstgoed.nl bijdraagt


Hans Smulders: nauwelijks collegiaal bestuur in Leudal
Hij was tien maanden waarnemend burgemeester van Leudal en in die periode waren op meerdere fronten de rapen gaar. Hans Smulders kwam er op bestuurlijk niveau vaak alleen voor te staan. Op momenten dat het spannend werd, gaven de collega's niet thuis. 'In een omgeving waar nauwelijks sprake is van collegiaal bestuur is de last loodzwaar', zo kijkt hij terug.
lees meer


Burenoorlog Haelen: Gijsbert Ruiter weer op vrije voeten
De Roermondse rechtbank heeft Gijsbert Ruiter uit Haelen vrijgelaten uit de gevangenis. Ruiter mag de uitspraak van de rechtbank, die over twee weken wordt verwacht, in vrijheid afwachten. Peter Hamans sprak Ruiter in de gevangenis, twee weken voor zijn vrijlating. Het enige wat hij nu wil, is zo snel mogelijk weg uit Haelen.
lees meer


Funflight! In één uur van Roermond naar New York!
Binnen een uur met een Airbus A320 vliegen van Roermond naar New York en over St. Maarten terug? Het kan! Want in de vliegsimulator van het bedrijf Flitesim ben je als gezagvoerder heel even de koning te rijk...
lees meer